Alles over verschillende soorten inbouwovens

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieAlles over verschillende soorten inbouw ovens

Alles over verschillende soorten inbouw ovens

Inbouw ovens worden ieder jaar innovatiever en gemakkelijker om te bedienen. Daarnaast nemen ze weinig ruimte in beslag en geven ze jouw keuken een strakke, moderne uitstraling. Wij bieden jou hieronder een overzicht die kort weergeeft welke inbouw ovens er zijn en welke het beste bij jouw keuken past!

Elektrische inbouw ovens

Een elektrische oven maakt vaak gebruik van onder- en bovenwarmte, die onafhankelijk van elkaar zijn in te stellen. In deze oven blijft de temperatuur  constant, wat zeer geschikt is voor het bakken van koekjes en taarten. Het opwarmen van dit type inbouw ovens kan echter wel een redelijke tijd in beslag nemen.

inbouw ovens

Heteluchtoven

Bij een heteluchtoven wordt warme lucht aan de hand van een ventilator door de oven verspreid. De oven wordt in zijn geheel geleidelijk verwarmd door middel van luchtcirculatie. Een heteluchtoven warmt sneller op dan een elektrische oven, waardoor gerechten sneller bereid kunnen worden.

Combinatie ovens

Met een combinatie oven, oftewel een combimagnetron, beschik je over zowel een oven/grill functie als een magnetron. Met de magnetron functie wordt jouw gerecht snel gaar en de grill zorgt voor een bruin korstje. Een nadeel van een combi-oven kan zijn dat je de magnetron en -ovenfunctie niet tegelijk kunt gebruiken.

Stoomovens

Door het gebruik van stoom blijven voedingsstoffen, smaak, structuur en kleur van gerechten optimaal behouden. Gerechten zijn ook gezonder, omdat toevoegingen als vet of boter niet nodig zijn. Stoomovens zijn perfect te gebruiken bij vlees, vis, groenten en bijvoorbeeld rijst. Er bestaan ook combi stroomovens, waarmee je kan stomen én bakken. In deze ovens kan je dus ook taarten bakken of ovenschotels bereiden.

Wil je meer weten over de stoomoven? Wij schreven er een uitgebreid blog over. Hier lees je alles over de stoomoven, van het schoonmaken tot het bereiden van eten! Klik hier voor het inspiratie blog!

inbouw ovens

Zelfreinigende oven

Het reinigen van een oven is meestal een lastige klus. Met de nieuwste zelfreinigende ovens wordt deze klus steeds gemakkelijker; de zelfreinigende oven brandt etensresten weg op zeer hoge temperatuur. Kom je in een oven omschrijving de woorden ‘pyrolyse’ of ‘multi-cleansystem’ tegen, dan is deze zelfreinigend.

De inbouw ovens van Keukensale

Heb je verdere vragen over inbouw ovens of andere keukenapparatuur? Kom dan langs in één van onze 35 keuken showrooms door heel Nederland. Er is altijd wel een vestiging bij jou in de buurt (vind hier jouw keukenwinkel). Je kan ook een afspraak bij ons maken of telefonisch contact opnemen. Download ons gratis inspiratiemagazine voor meer inspiratie.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.