Een houten keuken, iets voor jou?!

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieEen houten keuken, iets voor jou?!

Een houten keuken, iets voor jou?!

Steeds meer huishoudens zijn bezig met het duurzaam maken van hun huis, dit zien we zeker ook steeds vaker terug in de materialen die we voor de keukens gebruiken. Daar is een houten keuken een goed voorbeeld van. Met hout geef je extra warmte en sfeer aan jouw huis. Wil je meer weten over hout in de keuken en hoe je dit het beste terug kan laten komen? Of wil je graag inspiratie opdoen? Lees dan vooral verder!

Keukenstijlen met hout

Je kunt uit verschillende types hout kiezen voor in jouw nieuwe keuken. Voordat je kiest is het handig om eerst te kijken naar welke keukenstijl jouw voorkeur heeft. Hout is prachtig te combineren met verschillende keukenstijlen, de mooiste lichten wij nog even uit:

  • De Landelijke keuken. Een van de belangrijkste aspecten van de landelijke keuken is het gebruik van natuurlijke en robuuste elementen. Hout komt hier dus echt prachtig tot zijn recht! Geef je landelijke keuken een moderne touch door het hout te combineren met een strak hoogglans materiaal op bijvoorbeeld een werkblad. Maak gebruik van moderne keukenapparatuur en haal het landelijke gevoel terug met accessoires.

houten keuken

  • De Betonlook keuken. Wil je liever een wat stoerdere uitstraling in de keuken? Kies dan voor de combinatie hout met betonlook. Bij voorkeur een iets wat donkerder hout komt hier prachtig uit. Zo heb je een strakke keuken, maar evengoed nog een robuuste uitstraling, echt een unieke blikvanger in huis. Kies hierbij voor een betonnen werkblad met houten keukenkasten. Deze keukenstijl is ook prachtig te combineren met de industriële keukenstijl. Lees hier hoe je een industriële look aan jouw keuken kan geven.

houten keuken

  • De Moderne keuken. Prachtig strak, greeploos, minimalistisch! Dit klinkt ideaal toch? Ook in de moderne keuken is hout prachtig te gebruiken. Maak gebruik van olijfhout voor de keukenkasten en combineer dit met strakke witte of zwarte achterwand en keukenblad.

houten keuken

Schoonmaken en onderhouden van een houten keuken

Het schoon houden van een houten keuken is toch wel echt een klus. Onderhoud je de keuken goed dan zal deze lang mee blijven gaan! Wij geven je graag meer tips over het goed onderhouden van een houten keuken in ons blog, lees hem snel!

Tip: Bedenk goed waar je jouw apparatuur gaat plaatsen. Omdat Hout niet altijd even goed bestendig is tegen warme vochtige lucht (dan kan het hout gaan uitzetten).

Keuken inspiratie bij Keukensale

Wil je meer voorbeelden zien van houten keukens? Of ben je opzoek naar een andere keukenstijl? Download dan hieronder ons gratis inspiratiemagazine! Deze staat boordevol voorbeelden, tips & adviezen! Wil je liever persoonlijk advies? Je kunt gemakkelijk telefonisch contact opnemen met een van onze keukenspecialisten bij jou in de buurt. Onze keukenspecialisten helpen je graag bij het uitkiezen van jouw perfecte keuken!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.