Duurzaam wonen: Tips voor de keuken

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieDuurzaam wonen: Tips voor de keuken

Duurzaam wonen: Tips voor de keuken

Steeds meer huishoudens zijn bezig met het duurzaam maken van hun huis. In de keuken valt er heel wat te besparen als het gaat om water en energie. Dit is niet alleen beter voor het milieu maar ook voor jouw portemonnee. Met behulp van de volgende tips maak jij jouw nieuwe keuken milieuvriendelijker.

Tip 1: Inductie of gas?

Veel mensen kiezen nog steeds voor gas. Echter levert een inductie kookplaat veel meer rendement op. Dat komt omdat een inductieplaat bijna geen warmte verliest (maximaal 10-20%). Een gasfornuis verliest soms tot wel 50% van haar warmte. Dit heb je dan voor niets gestookt en dat is toch zonde?!

duurzaam wonen

Tip 2: Kijk naar de labels

In het aanschaffen van nieuwe apparatuur valt ook te kiezen voor een milieubewuste optie. Wil je duurzaam wonen? Let dan op de energielabels. Er bestaan energie labels van A+++ tot en met D, hierin is A+++ het energiezuinigst en D het minst zuinig. Echter zijn er door nieuwe regels in Europa enkel nog apparaten te koop met een energielabel van minimaal A+. Op dit moment is een koelkast met energielabel A+ dus het minst zuinige. Het is handig om dit in het achterhoofd te houden bij het zoeken naar nieuwe apparatuur.

Tip 3: Water besparen

Er wordt in Nederland ontzettend veel water verspild met het onnodig laten lopen van de kraan. Gebruik de kraan daarom echt alleen als je deze nodig hebt. Daarnaast kun je, terwijl je wacht op warm water, het koude water opvangen en daarmee de planten water geven. Zo verspil je niets! Wil je nog meer doen? Schaf dan een waterbesparend mondstuk aan op jouw keukenkraan!

duurzaam wonen

 

Tip 4: Ga voor LED

In de keuken is verlichting nodig op veel verschillende plekken. Wil je een milieubewuste keuze maken? Kies dan voor LED verlichting. Dit is de zuinigste keuze, ook omdat LED verlichting langer meegaat. Wil je meer weten over keukenverlichting? Wij hebben er een uitgebreid blog over geschreven. Lees deze hier! 

Tips in het algemeen gebruik

Er bestaan ook nog een aantal algemene tips in het gebruik van de keuken. Houd deze tips in je achterhoofd als je duurzamer wilt wonen:

  • Verspil zo min mogelijk voedsel en water.
  • Probeer producten lokaal en biologisch (of zelfs vegetarisch) in te kopen.
  • Zet de lichten uit als je de keuken verlaat.
  • Scheid je afval, dit kan met behulp van handige multifunctionele prullenbakken.

Duurzaam wonen: Keukens en apparatuur van Keukensale

Wil je duurzamer wonen? Kom langs in één van onze showrooms door heel Nederland en vindt jouw duurzame apparatuur. Of maak een persoonlijke afspraak bij één van onze keukenspecialisten. Download ons gratis inspiratiemagazine, om thuis alvast wat inspiratie op te doen.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.