Tips voor het inrichten van een kleine keuken

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieTips voor het inrichten van een kleine keuken

Tips voor het inrichten van een kleine keuken

Heb je een kleine ruimte tot je beschikking, dan hoeft dit niet te betekenen dat je niet efficiënt gebruik kan maken van jouw keuken. Zolang je deze maar slim inricht. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat. Met deze simpele tips berg je al jouw spullen op en ziet de keuken er ook nog eens prachtig uit.

 

Extra opbergruimte creëeren

Als je opbergruimte creëert door extra kasten toe te voegen, dan raden wij aan om met een kleine keuken altijd in de hoogte te werken. Dit bespaart ruimte en daarnaast heb je alles dicht bij de hand tijdens het koken! Wil je nóg meer opbergruimte toevoegen? Maak dan gebruik van deze handige tips:

  • Voeg planken toe, dit is een goed alternatief als extra kasten te groot zijn.
  • Hang haakjes aan de achterwand en hang hier keukengerei aan op.
  • Gebruiken zelfs de hoeken van je keuken voor opbergruimte en plaats hier een draaicarroussel in.

kleine keuken

Keukenapparatuur; combineren en wegstrepen

In een kleine keuken kun je het beste kiezen voor zo min mogelijk extra's. Kies alleen voor de apparatuur die je echt nodig hebt. Zet je nooit koffie, bespaar dan op een koffiezetapparaat. Kun je de vriezer kwijt in de garage? Plaats die dan daar. Daarnaast is het aan te bevelen dat je kiest voor combi-apparatuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een combimagnetron.

Kleuren in een kleine keuken

Ook het kleurenpallet heeft invloed op hoe groot de keuken oogt. In kleinere ruimtes kun je het best kiezen voor een neutrale en lichte basis. Je kunt best voor kleur kiezen in de accessoires, zolang de basis maar licht oogt. Lichte kleuren weerkaatsen licht en zorgen ervoor dat jouw ruimte groter oogt.

Less is more

Als jouw keuken handig en efficiënt is ingericht kun je de uitstraling van jouw keuken mooi en net houden door het aanrecht zo leeg mogelijk te laten. Een kleine keuken bevat meestal al weinig werkruimte dus is een vrij keukenblad wel zo fijn. Berg al je kleine apparatuur gewoon weer op als je het hebt gebruikt. Op deze manier hou je een leeg aanrecht en oogt jouw keuken groter.

kleine keuken

Keukensale inspiratie voor de kleine keuken

Heb je interesse in deskundig advies over het inrichten van jouw keuken? Kom dan eens langs in één van onze showrooms door heel Nederland. Of maak een persoonlijke afspraak bij één van onze keukenspecialisten. Download ons gratis inspiratiemagazine, om thuis alvast wat inspiratie op te doen.

 

 

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.