De Scandinavische keuken stijl I Keukensale

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieDe Scandinavische keuken stijl

De Scandinavische keuken stijl

Een keuken met lichte kleurbasis, natuurlijke details en veel ruimte. Dat is de stijl van de Scandinavische keuken. Geïnteresseerd? Wij geven je  een aantal tips om de Scandinavische keukenstijl zo goed mogelijk terug te laten komen in jouw keuken.

Basis Scandinavische keuken

De basis van de Scandinavische stijl is ontzettend simpel, namelijk: lichte kleuren met natuurlijke details. Om gelijk de juiste basis te leggen voor de keuken kun je dan ook het best de kleur wit als basis kleur kiezen. Wat ook veel gekozen wordt, is de combinatie van hout en wit. Wil je toch graag een keuken met een kleurtje? Ga dan voor lichte pastel tinten, prachtig!

Scandinavische keuken

Heb je (zoals velen)meerdere keuken ideeën of wil je zeker weten dat een combinatie goed werkt, maak dan mood-board waar je de kleuren bij elkaar legt. Zo weet je zeker dat de combinatie die jij wilt, mooi is en past bij wat je voor ogen hebt. Let er wel op dat de basis van de keuken niet te druk wordt. De Scandinavische stijl komt het best tot haar recht als ze minimalistisch wordt gehouden.

Creëer licht

In Scandinavië wordt licht optimaal benut, zo ook in de Scandinavische keuken. De natuurlijke lichtinval is daarbij zeer belangrijk. Veel of grote ramen zijn dan ook aan te raden. Heb je deze mogelijkheid niet? Kies dan voor goede en voldoende verlichting. Het liefst dimbare verlichting. 

Tip: Om het licht vaker te laten weerkaatsen kun je een spiegel plaatsen in de keuken. Dit zorgt voor extra weerspiegeling en dus een extra licht!

Maak het af met accessoires

Maak jouw Scandinavische keuken helemaal af met een aantal bijpassende accessoires. Blijf hierin subtiel, bij de Scandinavische stijl hoort een minimalistische uitstraling. Kies dus voor een aantal strakke, simpele accessoires met kleuren als ijsblauw, grijs, zilver of pasteltinten. Denk aan p strakke grijze hanglampen boven het werkblad van de keuken. 

Scandinavische keukens bij Keukensale

Ook geïnteresseerd in een Scandinavische keuken of twijfel je nog? Wij kunnen je helpen! Onze keuken specialisten geven je advies en kunnen je aan de hand van een 3D-ontwerp laten zien hoe jouw nieuwe (Scandinavische) keuken er uit gaat zien. Maak een afspraak in één van onze showrooms of kom gewoon even langs wanneer het jou uit komt. Tot ziens!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.