De landelijke keuken stijl

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieDe landelijke keuken stijl

De landelijke keuken stijl

De landelijke stijl is één van de meest gewilde keuken stijlen, het is daarom ook logisch dat je wat meer informatie wilt over deze stijl. Wij geven jou alle informatie over deze klassieke stijl en wellicht dat je met deze (nieuwe) informatie een goede keuze kunt maken voor jouw nieuwe keuken.

De basis van de landelijke keuken

De landelijke stijl maakt met name gebruik van natuurlijke kleuren (veel wit, beige en zwart) in combinatie met natuurlijke materialen (met name hout in de basis). Je kunt dus variëren in de basis als deze maar rustig en natuurlijk blijft, een landelijke keuken is namelijk een keuken van rust, gezelligheid en behaaglijkheid. 

landelijke keuken

De opstelling van de landelijke keuken is vaak de L-opstelling. Hierbij benut je twee keukenwanden optimaal en houd je in de tegenovergestelde hoek ruimte over voor een gezellige eethoek. In de eethoek staat vaak een grote, houten tafel waar de hele familie samen komt. 

Landelijk wonen is sfeer

De landelijke keuken is een sfeervolle keuken. Daarom kan de juiste verlichting niet achter wegen blijven. Omdat licht zo bepalend is voor sfeer is dit een belangrijk aspect van de landelijke stijl. Natuurlijk licht is een van de mooiste lichtbronnen en doet veel goeds voor de keuken, een aantal ramen in de keuken is dus sowieso een goed idee. Combineer het natuurlijke licht met de binnen verlichting om de sfeer af te maken. Om extra sfeer te creëeren is belichting met een warme ondertoon een aanrader. Door de warmte wordt de keuken al snel een gezellige plek waar je graag bent.  

Maak jouw landelijke keuken af

Maak de keuken helemaal af met accessoires. Kenmerkend aan de landelijke keuken stijl zijn de kleine maar vele details. Bijvoorbeeld in kleine wand- en vloertegels met een patroon of sierlijke grepen aan de keukenkastjes. De accessoires zijn ook vaak van natuurlijke materialen zoals; steen, wol, linnen etc. Dit is aan te raden om de stijl van de landelijke keuken zo goed mogelijk te behouden. 

landelijke keuken

Laat zien wat er in je keuken te vinden is! Kies voor open kasten, presenteer alle kruiden op houten plankjes, en hang al je potten en pannen aan de muur. Sfeer ten top!

Keuken inspiratie bij Keukensale

Wil je meer voorbeelden zien van landelijke keukens? Of ben je opzoek naar een andere keukenstijl? Download dan hieronder ons gratis inspiratiemagazine! Deze staat boordevol voorbeelden, tips & adviezen! Bekijk je liever keukens in onze keukenwinkel? Kom dan gerust langs in één van onze showrooms. Bij Keukensale vind je keukenopstellingen in alle stijlen, vormen en maten. Onze keukenspecialisten helpen je graag bij het uitkiezen van jouw perfecte keuken!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.