Inspiratie en tips voor een landelijke keuken

Keukenstijlen

De landelijke stijl is één van de meest gewilde keuken stijlen, het is daarom ook logisch dat je wat meer informatie wilt over deze stijl. Wij geven jou alle informatie over deze klassieke stijl en wellicht dat je met deze (nieuwe) informatie een goede keuze kunt maken voor jouw nieuwe keuken.

Keukensale - landelijke-keuken

De basis van de landelijke keuken

De landelijke stijl maakt met name gebruik van natuurlijke kleuren (veel wit, beige en zwart) in combinatie met natuurlijke materialen (met name hout in de basis). Je kunt dus variëren in de basis als deze maar rustig en natuurlijk blijft, een landelijke keuken is namelijk een keuken van rust, gezelligheid en behaaglijkheid.

 

De opstelling van de landelijke keuken is vaak de L-opstelling. Hierbij benut je twee keukenwanden optimaal en houd je in de tegenovergestelde hoek ruimte over voor een gezellige eethoek. In de eethoek staat vaak een grote, houten tafel waar de hele familie samen komt.

Landelijk wonen is sfeer

De landelijke keuken is een sfeervolle keuken. Daarom kan de juiste verlichting niet achter wegen blijven. Omdat licht zo bepalend is voor sfeer is dit een belangrijk aspect van de landelijke stijl. Natuurlijk licht is een van de mooiste lichtbronnen en doet veel goeds voor de keuken, een aantal ramen in de keuken is dus sowieso een goed idee. Combineer het natuurlijke licht met de binnen verlichting om de sfeer af te maken. Om extra sfeer te creëeren is belichting met een warme ondertoon een aanrader. Door de warmte wordt de keuken al snel een gezellige plek waar je graag bent.

Keukensale - landleijke_keuken_1

Maak jouw landelijke keuken af

Maak de keuken helemaal af met accessoires. Kenmerkend aan de landelijke keuken stijl zijn de kleine maar vele details. Bijvoorbeeld in kleine wand- en vloertegels met een patroon of sierlijke grepen aan de keukenkastjes. De accessoires zijn ook vaak van natuurlijke materialen zoals; steen, wol, linnen etc. Dit is aan te raden om de stijl van de landelijke keuken zo goed mogelijk te behouden.

 

Laat zien wat er in je keuken te vinden is! Kies voor open kasten, presenteer alle kruiden op houten plankjes, en hang al je potten en pannen aan de muur. Sfeer ten top!

Keuken inspiratie bij Keukensale

Wil je meer voorbeelden zien van landelijke keukens? Of ben je opzoek naar een andere keukenstijl? Download dan hieronder ons gratis inspiratiemagazine! Deze staat boordevol voorbeelden, tips & adviezen! Bekijk je liever keukens in onze keukenwinkel? Kom dan gerust langs in één van onze showrooms. Bij Keukensale vind je keukenopstellingen in alle stijlen, vormen en maten. Onze keukenspecialisten helpen je graag bij het uitkiezen van jouw perfecte keuken!

Wij bewaren dit bord voor jouw afspraak

Vind hier de stijl die bij jou past

Maak online een afspraak voor een moment dat jou het beste uitkomt. Er staat dan een medewerker klaar om jou te adviseren.

Keukensale heeft de keuken die bij jou past

waar je ook naar op zoek bent

Keukensale - keukensale-inspiratie-magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag het inspiratiemagazine GRATIS aan en ontvang een waardecheque à €500,-!

Junker
Novy
Bosch
Belling
AEG
Boretti
Zanussi
Siemens
Grohe
Stoves
Dekker
A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw keuken.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij ook meer dan 36 compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke keukenwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droomkeuken. Bij ons staat de eigenaar altijd zelf in de winkel! Dat geeft net dat beetje extra aandacht en betrokkenheid.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Keukensale is een landelijke franchiseformule.