Welke koelkast past het beste in jouw keuken?

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieWelke koelkast past het beste in jouw keuken?

Welke koelkast past het beste in jouw keuken?

De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Met de nieuwste technieken is zelfs de 'smart' koelkast ontwikkeld. Toch is de duurste of nieuwste koelkast niet per se de beste koelkast voor iedereen. In dit inspiratie blog kom je erachter welke koelkast het beste bij jou past. 

De grootte van de koelkast

Om de grootte van jouw nieuwe koeling te bepalen kijk je naar de hoeveelheid inhoud die de koelkast nodig heeft. 

  • Amerikaanse koelkast: Heb je veel inhoud nodig dan is een Amerikaanse koelkast de perfecte keuze. Dit type koelkast is groot, vaak wat luxer en bevat veel ruimte. Deze koelkast heeft een hele praktisch indeling omdat de koelkast zich naast de vriezer bevindt. Hierdoor ontstaat extra ruimte.

koelkast

  • Kastmodel: Het kastmodel heeft één deur, is groot maar heeft in principe alleen een koeling. Echter zijn er ook kastmodellen beschikbaar die een vriesvak hebben. Dit soort koelkasten zijn verkrijgbaar in hoogtes van 95 cm tot 190 cm. Daardoor is er veel verschil in inhoud. 
  • Tafelmodel: Een tafelmodel koelkast is ideaal wanneer je minder ruimte (nodig) hebt of op zoek bent naar een extra koelkast. Dit model is praktisch omdat het een kleinere koelkast is (vaak niet hoger dan 95cm) en vaak gewoon onder je aanrecht past. 
  • Mini koelkast: Dit zijn kleine koelkasten die handig zijn als extra koelkast. Bijvoorbeeld om te gebruiken op kantoor.  

Vrieskast inbegrepen?

Niet alle koelkasten hebben een vriesvak. Het is daarom van belang dat je van te voren beslist of je dit wel of niet wilt. Heb je al een vriezer die het prima doet of heb vind je het fijner om je vriezer op een andere plek neer te zetten? Kies dan voor een koelkast met alleen een koelings mogelijkheid.  Weet je het niet zeker of wil je professioneel advies? Maak dan een afspraak met een van onze keukenspecialisten.

Inbouw of uitbouw

Een inbouwkoelkast zit ingebouwd in jouw keuken. Dit betekent dat jouw koeling als het ware onzichtbaar is als deze gesloten is. Jouw keuken behoudt dus haar minimalistische en moderne uitstraling. Wil je een inbouwkoelkast plaatsen in jouw huidige keuken? Vraag dan een keukenspecialist van Keukensale om advies.

Smart of niet?

Is een smartkoelkast iets voor jou? Een smart koelkast is gemaakt om jouw leven een stukje gemakkelijker te maken. Voorbeelden van de functies die een 'smart' koeling heeft zijn:

  • Houdbaarheidsdatums bijhouden
  • Voorstellen van maaltijden
  • Voorraad aanvullen
  • Voedselinname bijhouden

Advies bij Keukensale

Kom langs bij Keukensale en doe inspiratie op of laat je adviseren door een keukenspecialist. Wij staan graag voor je klaar en ontvangen je in één van onze 30 showrooms met een heerlijk kopje koffie. Tot snel, maak hier alvast een afspraak!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.