Voorkom voedselverspilling in jouw keuken

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieVoorkom voedselverspilling in jouw keuken

Voorkom voedselverspilling in jouw keuken

Voedselverspilling is zonde voor je portemonnee en daarnaast ook niet duurzaam. Dit wil ieder huishouden zo veel mogelijk voorkomen of in ieder geval verminderen. Samen kijken wij naar de belangrijkste tips om voedselverspilling uit jouw keuken te verbannen.

Voedselverspilling: zonde en duur

Ieder Nederlands huishouden verspilt jaarlijks gemiddeld zo'n 34 kilo voedsel per jaar. Vooral zuivel, groenten en fruit wordt snel weggegooid zonder dat daar reden tot is.

Voedselverspilling is natuurlijk zonde voor mens, dier en natuur maar het kan ook nog eens geld kosten. Gemiddeld gooit een Nederlands huishouden ongeveer 120 euro weg. Hartstikke zonde en onnodig!

Tip 1: Een vriezer!

Je kent het wel, je hebt een heerlijke chili con carne gekookt maar toch net iets te veel voor twee personen. Je kunt deze restjes weggooien, maar het invriezen van een maaltijd die over is, is hartstikke handig voor een "restjesdag" of voor wanneer je alleen eet. Het scheelt werk en geld!

voedselverspilling

Zorg er daarom voor dat je bij het indelen van jouw keuken ook nadenkt over een vriezer. Heb je een druk gezinsleven en vind je 'food prepping' handig? Bekijk ons assortiment vriezers eens en kijk of er een een voor jou tussen zit!

Tip 2: Slim koken

Afmeten en wegen is weten! Het grootste deel van weggegooid voedsel komt door een verkeerde inschatting tijdens het inkopen en bereiden van maaltijden. De oplossing hiervoor is een weegschaal gebruiken! Op internet zijn gemakkelijk aanbevolen hoeveelheden te vinden waardoor je minder makkelijk teveel kookt.  

Tip 3: Boodschappenlijstjes

Uit onderzoek is gebleken dat mensen zonder boodschappenlijstjes 40% meer voedsel verspillen. Dit komt voornamelijk door de vele acties en verleidingen in de supermarkten.

Om echt alleen te halen wat je nodig hebt en zo min mogelijk uiteindelijk te verspillen, zijn boodschappenlijstjes een hele snelle en gemakkelijke manier om je koopgedrag te veranderen. Een andere tip is om van te voren te inventariseren wat er momenteel nog in huis is, zodat je geen dubbele boodschappen haalt. 

Voedselverspilling tegen gaan met Keukensale

Wil je graag voedselverspilling tegengaan in je nieuwe keuken?  Onze keukenexperts denken met je mee. Maak online een afspraak in één van onze 30 showrooms in Nederland.

Wij zijn jouw specialist omtrent keukens en keuken apparatuur. Heb je jouw ideale keuken al in gedachten? Vraag dan in één van onze keuken showrooms om een gratis 3D ontwerp. Deze maken wij graag voor je. Zo kun je met eigen ogen zien hoe jouw keuken er in werkelijkheid uit komt te zien.

 

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.