Verlichting in de keuken

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieVerlichting in de keuken

Verlichting in de keuken

Verlichting in de keuken is een schitterende manier om extra sfeer te creëren. De keuken is een plek waar je samenkomt met familie en vrienden, waar je eten bereidt, misschien werkt en ontspant. Keukenverlichting is dus niet alleen gezellig en mooi maar ook nog eens cruciaal. Er bestaan in de keuken drie soorten keukenverlichting: werkverlichting, sfeerverlichting en centrale verlichting. Wij geven je de mogelijkheden en voordelen in dit inspiratieblog.

Drie verlichtingstypes in de keuken:

  1. Basis keukenverlichting: Basisverlichting van de keuken is erg belangrijk, omdat je hiermee de volledige keuken verlicht. De basisverlichting bestaan meestal uit inbouw- of opbouwspots. Heb je echter maar een aansluiting, dan is een lamp met richtbare spots ook zeker een optie!  2. Werkverlichting: Het hebben van goed en voldoende keukenverlichting is noodzakelijk, om ongelukken te voorkomen. Boven het aanrecht, boven de kookplaat en boven de keukenkasten dat zijn de plekken waar je het beste verlichting op kan hangen. Zorg er wel voor dat het licht zo geplaatst wordt dat je niet in je eigen schaduw staat te koken.
  3. Sfeerverlichting: Aan basisverlichting alleen heb je al genoeg in huis. Maar omdat de keuken steeds vaker gebruikt wordt voor de gezelligheid, is sfeerverlichting niet geheel onbelangrijk. Onder sfeerverlichting vallen wat kleinere en plaatselijke lampen of spotjes met een dim functie. Ideaal voor boven de eettafel. 

Tip: Gebruik tijdens het koken alleen de werkverlichting en sfeerverlichting. Zo verbruik je minder energie. 

Licht als eyecatcher

Verlichting als eyecatcher? Het is de ideale manier om sfeer te creëren. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan LED strips in de keuken? LED verlichting gaat vaak langer mee, het bespaart energie maar behoudt evengoed de sfeer, ideaal dus! Je kunt het perfect gebruiken voor werklicht en sfeerlicht door de kleurfunctie die het heeft.


Je kunt LED strips op verschillende manieren toepassen, zoals:

  • Onder of boven de keukenkasten
  • Op een keukeneiland
  • Onder het keukenblad
  • In de kasten en laden

Keukenverlichting bij Keukensale

Wil je meer informatie over keukenverlichting of wil je advies over verlichting in jouw keuken? Onze keukenspecialisten staan voor je klaar. Maak alvast een afspraak of kom eens langs in één van onze showrooms door heel Nederland! Download ons gratis inspiratiemagazine, om thuis alvast wat inspiratie op te doen.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.