Trendblog: Betonstuc in de keuken

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieTrendblog: Betonstuc in de keuken

Trendblog: Betonstuc in de keuken

Betonstuc, een ontzettend veelzijdig materiaal in de keuken. De veelzijdigheid van deze betonlook zorgt ervoor dat je dit in veel keukens kan toepassen. Beton is zowel huiselijk, als stoer en industrieel. In dit inspiratieblog lees je alles over betonstuc en leer je of het bij jou past en waar je terecht kunt!

Wat is betonstuc en waar kun je het plaatsen in de keuken?

Betonstuc, ook wel beton cirè genoemd, is een combinatie van cement, fijne betondeeltjes en hars. De betonstuc wordt in een dunne laag over het oppervlak van een wand en/of vloer (of zelfs meubels) uitgesmeerd. Deze laag hoeft maar een aantal millimeter te zijn. Deze stuc wordt dan zeer hard en dit maakt de betonnen keukenwand. Omdat de betonstuc zo dun kan worden aangebracht, kun je veel meubels omtoveren tot trendy keukenmeubel. Denk bijvoorbeeld aan keukenkastjes, aanrechtbladen of misschien zelfs jouw keukentafel! Je kunt het zo gek niet bedenken en je kunt kiezen voor deze betonlook! 

Het onderhouden van betonstuc

Betonstuc in de keuken is, naast zeer stijlvol, ook praktisch. De stuc is krasbestendig, watervast en volledig naadloos. Gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden dus! Wel heeft betonstuc speciaal schoonmaakmiddel nodig om het zo min mogelijk aan te tasten.  Vraag hiernaar bij onz keukenexperts. 

betonstunc in de keuken

Voordelen

Nu weet je wat betonstuc is en hoe het te onderhouden is. Maar we zetten nog even de voordelen kort op een rij zodat je snapt waarom dit materiaal zo populair is voor in de keuken!

  • Stijlvol: Allereerst wordt betonstuc met name gekozen vanwege de mooie uitstraling die het aan een keuken geeft. Door een naadloze bedekking oogt jouw keuken ook nog eens optisch groter. Prachtig dus!
  • Makkelijk in onderhoud: Daarnaast is betonstuc, zoals hierboven al kort is genoemd, heel fijn in het onderhoud. Het blijft lang mooi en is niet veel schoonmaakwerk.
  • De keuze is reuze: Betonstuc is makkelijk te plaatsen op jouw vloer, wanden, keukenkastjes, aanrechtblad en andere meubels. Daarnaast is er ook veel variatie mogelijk op het gebied van kleur. Zo kun je ook kiezen voor betonstuc met een wat rodere of groene ondertoon.

betonstuc in de keuken

  • Duurzaam en natuurlijk: Ten slotte is betonstuc een duurzaam materiaal dat lang meegaat en heeft het een natuurlijke uitstraling.

Advies en inspiratie bij Keukensale

Wil je meer tips of heb je vragen over betonstuc in de keuken? Onze keukenexperts denken met je mee. Maak online een afspraak in één van onze 30 showrooms in Nederland.

Heb je jouw ideale keuken al in gedachten? Vraag dan in één van onze keuken showrooms om een gratis 3D ontwerp.

 

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.