Tips voor meer werkruimte op je aanrecht

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieTips voor meer werkruimte op je aanrecht

Tips voor meer werkruimte op je aanrecht

Meer ruimte in de keuken, wie zoekt het niet? Toch kan het nog best lastig zijn om dit te creëeren. Als je jouw keuken nog aan het inrichten bent is het het makkelijkste om deze ruimte te maken. Maar ook als jouw keuken al staat kun je toch nog wat extra ruimte besparen. In dit inspiratieblog vind je tips voor beide situaties.

Een opgeruimd aanrecht

Het spreekt misschien voor zich maar om meer werkruimte te creëeren is een opgeruimd aanrecht het begin. Omdat de keuken een plek is waar geleefd wordt is dit nog niet zo gemakkelijk. Wij raden daarom aan om zo min mogelijk op het aanrecht op te bergen en met name op te ruimen in de lades. Ook kun je haakjes ophangen aan de achterwand van de keuken waar je keukengerei op kunt hangen. 

aanrecht

Enkele spoelbak

Om extra ruimte op het aanrecht te creëeren kun je het beste kiezen voor een enkele spoelbak. Bijna iedere keuken heeft een vaatwasser en dan is de spoelbak niet altijd meer nodig. Ga voor jezelf na of je het red met een enkele spoelbak, zo bespaar je ruimte!

Combinatieapparatuur

Combinatieapparatuur heeft als voordeel dat je meerdere keukenapparatuur in een apparaat kwijt kunt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een combimagnetron, dit scheelt een magnetron op jouw aanrecht. Nog populairder is de 3-in-1 kokend waterkraan, hierdoor hoef je geen waterkoker te plaatsen op het aanrecht.

aanrecht

Multifunctionele snijplanken

Deze tip kun je ook gebruiken als jouw keuken al staat maar je toch wat extra ruimte wilt besparen. Je kunt handige snijplanken aanschaffen die je breder zijn dan jouw spoelbak. Deze plaats je dan over je spoelbak heen waardoor je die ruimte gewoon kunt gebruiken. Indien je de spoelbak weer nodig hebt, verwijder je de snijplank gewoon.

Meer inspiratie? Maak een afspraak in onze winkel!

Kun jij zo meer ruimte besparen op jouw aanrecht? Of wil je meer tips en heb je vragen? Onze keukenexperts denken graag met je mee. Maak online een afspraak in één van onze 30 showrooms in Nederland.

Heb je jouw ideale keuken al in gedachten? Vraag dan in één van onze keuken showrooms om een gratis 3D ontwerp.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.