Tips voor het schoonmaken van jouw keukenapparatuur

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieTips voor het schoonmaken van jouw keuken(apparatuur)

Tips voor het schoonmaken van jouw keuken(apparatuur)

Het schoonmaken van jouw keukenapparatuur is vervelend maar wel belangrijk. Want het moet nu eenmaal gebeuren. In een keuken kook je en bereid je je eten, dit zorgt ervoor dat het regelmatig schoonmaken van jouw keuken geen overbodige luxe is. Een aantal keukenapparaten zijn extra lastig schoon te maken en hier kun je wellicht een paar handige tips bij gebruiken! Wij noemen een paar van de handigste tips op.

keukenapparatuur

Oven schoonmaken

De oven word veel gebruikt voor allerlei lekkere gerechten, zowel met avondeten als de lekkerste taarten. Niet gek dus dat je deze met enige regelmaat moet schoonmaken. Echter is voorkomen altijd beter dan genezen.

Probeer je oven daarom altijd zo schoon mogelijk te houden, dan hoef je ook minder vaak schoon te maken. Je houdt jouw oven schoon door je bakplaat af te dekken met ovenpapier of aluminiumfolie. Zo zorg je ervoor dat eventuele kruimels of vetspetters niet op je bakplaat terechtkomen. Zit er wel vuil op je bakplaat? Maak deze dan zo snel mogelijk schoon, hoe langer je wacht, hoe meer het aankoekt. Je kunt jouw oven gemakkelijk schoonmaken met (natuurlijk) reinigingsmiddel en een schuursponsje. 

De koelkast onderhouden

De koelkast is een plek waarbij het vuil niet direct opvalt, maar waarbij het er wel zit. De koelkast onderhouden is niet het allerleukst. Om het goed te doen moet deze namelijk leeg zijn.  Een koelkast kun je daarom het best schoonmaken voordat je boodschappen moet doen.

De beste manier is om alle planken en lades uit de koelkast te halen en deze schoon te maken. Hierna kun je de achterkant en zijkanten van de koelkast schoonmaken. Als alles goed is afgedroogd, kun je de spullen in de koelkast terugzetten. 

keukenapparatuur

Moet je de afzuiger ook onderhouden?

De afzuigkap is essentieel voor de luchtkwaliteit. Als deze niet meer goed werkt of verstopt is, blijven luchtjes langer hangen. Zowel de binnen- als de buitenkant van de afzuiger moet af en toe onderhouden en schoongemaakt worden.

Vetresten die aan de buitenkant van de afzuiger blijven hangen zorgen ervoor dat stof en andere viezigheden sneller aan de kap plakken. Haal hier dus regelmatig een doekje overheen. Heet water en ontvetter is daarbij genoeg.  De binnenkant van de afzuigkap maak je ook schoon met ontvetter. Vergeet hierbij niet om ook de  metaalfilters te ontvetten. 

Alles over keukenapparatuur bij Keukensale

Wil je nieuw keukenapparatuur of heb je vragen? Onze keukenexperts denken met je mee. Maak online een afspraak in één van onze 30 showrooms in Nederland.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.