Tips voor het schoonmaken van jouw keuken

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieTips voor het schoonmaken van jouw keuken

Tips voor het schoonmaken van jouw keuken

Het is erg prettig om te werken in een keuken die schoon is. Je keuken schoonmaken is geen prettige klus, maar het hoeft niet altijd een moeilijke klus te zijn. Zo kun je met een paar simpele handelingen jouw keuken schoonmaken. Hieronder sommen wij een aantal handige schoonmaaktips voor je op.

Beginnen met het schoonmaken van je keuken

Om je keuken te kunnen schoonmaken moet de keuken eerst worden uitgeruimd. Haal alles uit de keuken wat je niet nodig hebt en ruim de vaat, pannen en overige losse spullen op in de daarvoor bedoelde opbergruimtes. Als de keuken helemaal leeg is kun je beginnen met het stofzuigen en dweilen van de keukenvloer en het afstoffen en schoonmaken van het keukenblad en de keukenmeubels. Nu is de basis van jouw keuken helemaal brandschoon!

keuken schoonmaken

Smetteloze kookplaat

De wat ingewikkeldere dingen om schoon te maken zijn de keukenapparaten. Hoe maak je bijvoorbeeld het beste jouw kookplaat schoon? 

  • Heb je een gasfornuis? Dit kun je het beste schoonmaken met water en afwasmiddel. Haal de pannenhouders van het gasfornuis af en maak deze schoon. Laat het schoonmaakmiddel even intrekken als de vlekken hardnekkig zijn.
  • Een inductieplaat is over het algemeen gemakkelijker schoon te maken; met een vochtige doek kun je de meeste vlekken al aanpakken. Gebruik voor het schoonmaken van een inductieplaat nooit een schuurspons!

Brandschone oven

Om de oven schoon te maken, kun je beginnen met een eenvoudige eerste stap: stofzuigen! Met de stofzuiger kun je gemakkelijk alle kruimels uit alle lastige hoekjes en randjes opzuigen.

Vervolgens kun je de vettigheid uit de oven verwijderen. Dit kan met het daarvoor bestemde reinigingsmiddel. Zitten er hardnekkige vlekken en aangekoekte etensresten in de oven? Dan kun je gebruik maken van iets zwaarder geschut; soda, afwasmiddel en water. Meng deze drie ingrediënten met elkaar, smeer dit op de vlekken en laat dit een kwartier intrekken. Vervolgens kun je de etensresten gemakkelijk met een vochtige doek verwijderen.

Glimmend schone afzuigkap

De afzuigkap is één van de meest vette plekken in de keuken, maak deze dus met enige regelmaat schoon. Het rooster van jouw afzuigkap kun je gemakkelijk schoonmaken door deze in de afwasmachine te stoppen. De buitenkant van de afzuigkap kun je schoonmaken met een reguliere ontvetter. 

Specialist in keukens en keukenapparatuur

Wil je graag meer informatie over het schoonmaken van jouw keuken? Of wil je meer inspiratie opdoen op het gebied van keukens? Kom dan eens langs in één van onze keuken showrooms bij jou in de buurt. Je kunt een afspraak maken met één van onze keukenspecialisten of telefonisch contact opnemen. Vraag ons gratis inspiratiemagazine aan en doe thuis alvast inspiratie op!

Benieuwd naar de in's en out's over het schoonmaken van jouw vaatwasser? Wij schreven er een uitgebreid blog over. Lees 'm hier!

 

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.