Tips voor het inrichten van jouw keukenkasten

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieTips voor het inrichten van jouw keukenkasten

Tips voor het inrichten van jouw keukenkasten

Genoeg opbergruimte vinden in de keuken kan voor velen nog een flinke opgave zijn. Ook als je geen ruimte of budget hebt voor extra kasten kun je toch wat extra ruimte creëren. Wij geven jou tips om jouw keukenkasten efficiënt in te delen en zo ruimte te besparen. Lees snel verder!

Tips bij het kiezen van keukenkasten

Het is altijd beter om van tevoren na te denken over de opbergmogelijkheden. Heel slim dus als je nu alvast opzoek gaat naar de handigste kasten voor jouw situatie.

  • Kies voor lades, lades zijn vaak efficiënter in opbergruimte dan kasten.
    Kies bijvoorbeeld voor een dubbele besteklade, deze zorgt voor een praktische indeling voor bestek en keukengerei.
  • Gebruik alle ruimte die je hebt verstandig. Plaats in de hoeken bijvoorbeeld en hoekkast of een hele hoge smalle kast die uitschuifbaar is. Deze kasten worden ook wel apothekerskasten genoemd. Ideaal voor de opslag van je voorraad!

keukenkasten

  • Wil je volledig gebruik maken van de ruimte? Kies dan ook voor plintlades. Dit zijn lades onder de keukenkasten bij de plinten. Hier kun je spullen opbergen die niet dagelijks nodig zijn.

Opbergsystemen

Het indelen van de keukenkasten is geen nieuw probleem. Daarom bestaan er opbergsystemen die je helpen met het indelen van jouw lades of kasten. Kijk bijvoorbeeld naar de opbergsystemen voor het bestek. Met de handige vakjes kun je jouw bestek gemakkelijk sorteren en uit elkaar houden. Maar ook voor het servies of de pannen bestaan dit soort systemen. Daarnaast kun je ook handige rekjes aan jouw keukenkasten toevoegen om een extra 'plankje' te creëren waar je nog meer kwijt op kunt. 

keukenkasten

Less is more

De makkelijkste manier om jouw keukenkasten overzichtelijker in te delen is door eens goed op te ruimen. Bekijk de kasten nog eens goed en bepaal wat nu echt nodig is in de keuken. Heb je dingen die nu niet per se nodig zijn, maar wil je er ook niet vanaf?Berg het dan in een andere ruimte in huis op. Ten slotte neemt keukenapparatuur soms ook kostbare kastruimte in beslag. Kies daarom zoveel mogelijk voor combi-apparatuur om ruimte te besparen en kastruimte te creëren.

Inspiratie en advies bij Keukensale

Heb je interesse in deskundig advies over het inrichten van jouw keukenkasten? Kom dan eens langs in één van onze showrooms door heel Nederland. Of maak een persoonlijke afspraak bij één van onze keukenspecialisten. Download ons gratis inspiratiemagazine, om thuis alvast wat inspiratie op te doen.

 

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.