Tips voor de juiste keukenverlichting!

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieTips voor de juiste keukenverlichting!

Tips voor de juiste keukenverlichting!

In de keuken wordt gesneden, gekookt, gebakken en gezellig samen gegeten. Keukenverlichting is dus niet alleen gezellig en mooi maar ook nog eens cruciaal. Er bestaan in de keuken drie soorten verlichting; basisverlichting, werkverlichting en sfeerverlichting. Deze drie soorten keukenverlichting en de mogelijkheden voor de verschillende soorten lichten wij toe.

Basis keukenverlichting

De basisverlichting verlicht de keuken in zijn geheel. Dit kunnen grote lampen aan het plafond of verschillende spotjes in het plafond zijn. De spotjes worden regelmatig gekozen als basis keukenverlichting omdat ze minimalistisch en modern zijn. Door de basisverlichting krijg je direct een overzichtelijk beeld van de gehele keuken en eventueel ook de eetkamer als deze zich in dezelfde ruimte bevinden.

keukenverlichting

Tip: Voor de basisverlichting is het ideaal om dimbare led verlichting te gebruiken. Op die manier kun je de keukenverlichting wat dimmen als je niet in de keuken hoeft te zijn daarnaast is dimbare led verlichting zuinig, duurzaam en erg sfeervol.

Werkverlichting

Werkverlichting bevindt zich op de plekken waar je het eten bereid, kookt of bakt. Deze verlichting bevindt zich op meerder plekken; boven het aanrecht, boven de kookplaat en boven de keukenkasten. Het is wel belangrijk dat het licht zo geplaatst wordt dat je niet in je eigen schaduw staat te koken, vraag dus altijd een specialist om je te helpen met het plaatsen van de verlichting.

Tip: Werkverlichting wordt meestal op de plek geplaatst waar je kookt of bakt. Let er in dat geval op dat de lichtbron goed is afgeschermd van stoom of vocht.

keukenverlichting

Sfeerverlichting

Aan basis- en werkverlichting heb je in principe genoeg verlichting in de keuken. Maar omdat de keuken ook steeds meer wordt gezien als een plek waar het hele huis samen komt, is sfeer en daarmee sfeerverlichting van belang. Onder sfeerverlichting vallen wat kleinere en plaatselijke lampen of spotjes. Ze belichten dus niet een hele ruimte, maar één of twee specifieke plekken/hoekjes.

TipHeb je mooie vitrinekasten staan? Plaats daar dan LED-strips in, een prachtig voorbeeld van mooie en subtiele sfeerverlichting om je keuken net dat beetje extra's te geven!

Keukenverlichting Keukensale

Wil je meer informatie of ons assortiment aan keukenverlichting bekijken? Maak dan hier een afspraak of kom gewoon gezellig langs in één van onze showrooms. In onze keukenwinkels staan keuken specialisten voor je klaar die je kunnen adviseren op alles wat maar met keukens te maken heeft. Tot ziens, de koffie staat voor je klaar!

 

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.