Terrazzo? Keukensale

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieTerrazzo in de keuken

Terrazzo in de keuken

Op zoek naar het perfecte materiaal voor in jouw keuken? Denk dan eens aan terrazzo! Terrazzo is een populaire steensoort in keuken- aanrechtbladen. Deze mix van natuurstenen geeft een luxe sfeer aan jouw keuken. Hoe je deze steen het beste in jouw keuken kunt verwerken en wat de voor- en nadelen zijn kun je hier lezen!

Terrazzo

De terrazzo steen is gemaakt van marmer, granietkorrels, glas en kleurpigmenten. Door deze mix is ieder aanrechtblad uniek. De mengverhoudingen kunnen namelijk verschillen en zo krijg je ook verschillende verhoudingen in kleur en uitstralingen per blad. Terrazzo is dus voornamelijk natuursteen, maar is wel bewerkelijker dan andere natuurstenen.

Terrazzo wordt vaak verward met de natuurstenen graniet. Het verschil tussen de twee stenen is dat terrazzo een mengsel is van verschillende natuurstenen, graniet is al een natuursteen en is dus niet samengesteld.

terrazzo

Terrazzo in jouw keuken?

Is een terrazzo aanrechtblad iets voor jou? Weeg de voor en nadelen tegen elkaar af en beslis of dit de perfecte steen voor jou keuken is!

Voordelen:

  • Duurzaam: terrazzo is grotendeels natuursteen en is daarom een duurzame materiaalkeuze. Natuursteen kan lang mee maar als het toch vervangen moet worden is natuursteen makkelijk afbreek- en recyclebaar.
  • Zeker weten: bij andere natuurstenen is het nooit zeker of je precies krijgt wat je in de showroom besteld, bij terrazzo is dit niet het geval. Je krijgt altijd wat je besteld.
  • Keukenbestendig: in de keuken is het van belang dat het aanrechtblad tegen een stootje kan. Terrazzo is dankzij de juiste mix van natuurstenen en glas niet alleen kras- maar ook hittebestendig.

Nadelen:

  • Onderhoud: Net als met alle natuurstenen is het wel belangrijk dat je het terrazzo blad goed onderhoud. Laat bijvoorbeeld vochtigheid niet te lang liggen op het keukenblad hier kan de steen permanent van beschadigen.
  • Dikte: Een terrazzo blad is meestal dik, dit komt omdat het blad hol is vanbinnen. Dit is dus niet per se zwaar maar wel dikker dan de meeste keukenbladen.

Keukenmateriaal bij Keukensale

Ben je er uit? Is een terrazzo keukenblad helemaal iets voor jou? Of wil verlang je nog naar advies over andere materialen? Kom dan langs bij een Keukensale bij jouw in de buurt of maak alvast een afspraak zodat je zeker weet dat er een specialist voor jou klaar staat op een tijd die jou uit komt!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.