Parallel keuken: efficiënt en stijlvol

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieParallel keuken: efficiënt en stijlvol

Parallel keuken: efficiënt en stijlvol

De parallel keuken heeft een stijlvolle maar toch zeer efficiënte indeling. Een echte aanrader voor kookliefhebbers die aan één keukenblok echt niet genoeg hebben! De parallel keuken is op verschillende manieren in te richten. In dit blog vertellen wij je alles over de mogelijkheden en de voordelen van de parallel keuken. Lees snel verder!

Wat is de parallel keuken precies?

De parallel keuken bestaat uit twee rechte, losse keukenblokken die tegenover elkaar staan. Tussen de twee keukenblokken is ruimte om te lopen of koken. Door de twee keukenblokken redelijk dicht bij elkaar te plaatsen wordt de keuken zeer efficiënt. Je vindt al jouw kookgerei binnen handbereik. De parallel keuken biedt veel werk en -opbergruimte maar is relatief klein. Om die reden is deze keuken indeling ook geschikt voor mensen met een wat kleinere ruimte. Mocht je een grote ruimte hebben dan is deze opstelling gemakkelijk uit te breiden. 

parallel keuken

De mogelijkheden van deze keuken

De parallel keuken is een keuken met veel mogelijkheden. In zowel een grote als compacte keuken komt deze keuken goed tot zijn recht en biedt het jou genoeg werk en -opbergruimte. Er zijn drie basis mogelijkheden met deze keuken opstelling, wij bespreken ze even kort met je.

  • Twee keukenblokken: Dit is het schoolvoorbeeld van de parallel keuken. Hierbij zijn twee keukenblokken (met beiden een werkblad) recht tegenover elkaar geplaatst. Deze optie biedt je veel opberg en -werkruimte.
  • Kastenwand en keukenblok: Je kunt ook kiezen voor een keukenblok (met werkblad) en ingebouwde kastenwand tegen over elkaar. Deze optie biedt je minder werkruimte maar meer opbergruimte.
  • Keukenblok en bar: Deze optie is zeer modern en wordt steeds vaker gekozen. Hierbij wordt het buitenste keukenblok verlengt met een bar waar je gezellig kunt eten of bijpraten. 

Alle voordelen op een rij

De parallel keuken kent vele voordelen. De keuken is multi-inzetbaar en biedt ontzettend veel mogelijkheden. Daarnaast beschikt de parallel keuken over genoeg opberg en -werkruimte zonder al teveel ruimte in te nemen. Ten slotte werkt deze opstelling goed in bijna alle ruimtes. Alleen bij een hele kleine of hele grote ruimte komt deze opstelling niet helemaal tot zijn recht. Bespreek de mogelijkheden voor jouw ruimte met een van onze keukenspecialisten!

parallel keuken

Vind jouw parallel keuken bij Keukensale

Ben je overtuigd en is deze keuken indeling perfect voor jou? Bespreek de mogelijkheden voor jouw parallel keuken met een specialist! Maak hier een afspraak met een van onze keukenspecialisten in een showroom naar keuze. Of kom gewoon even langs! Tot ziens.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.