Ontdek alles over jouw perfecte kookplaat!

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieOntdek alles over jouw perfecte kookplaat!

Ontdek alles over jouw perfecte kookplaat!

Zoek jij een kookplaat voor in jouw nieuwe of gerenoveerde keuken? In dit inspiratieblog zetten wij alle typen voor je op een rij. Er bestaan in totaal vijf verschillende typen kookplaten. Of je nu liever gas of inductie wilt, we behandelen ze allemaal. Lees dus snel verder!

1. Gas kookplaat

Een gaskookplaat is een klassieke kookplaat die nog veel voorkomt. Voor deze kookplaten is een gasaansluiting nodig, deze wordt in nieuwbouw huizen niet altijd meer geplaatst. Deze optie is vaak een goedkope optie in de aanschaf, je kunt alleen wel warmte verliezen omdat een gaskookplaat werkt met open vuur. 

gas kookplaat

2. Inductiekookplaat

Een inductiekookplaat is de meest geplaatste kookplaat in de afgelopen jaren. De inductiekookplaat is aangesloten op een speciale elektrische aansluiting. Hier moet een expert even naar kijken, vaak is dit op twee fasen. Een inductieplaat heeft geen gaspitten zoals een gaskookplaat maar het is een glazen plaat. Dit maakt inductie gemakkelijk in het onderhoud. Een ander groot voordeel is dat de inductieplaat snel en geleidelijk opwarmt.

3. Keramische kookplaat

Ook een keramische kookplaat heeft een glasplaat als oppervlak, het grote verschil is dat dit glasoppervlak wordt verwarmd, in plaats van warmtepitten. Doordat het glasoppervlak verwarmt wordt duurt het langer tot deze kookplaat weer is afgekoeld en heb je meer kans op verbrande etensrestjes op de plaat.

keramische kookplaat

4. Kookplaat met afzuigmodule

Deze kookplaat wordt vaak toegepast bij een inductieplaat. De kookplaat met afzuigmodule is technisch gezien het modernst en zorgt ervoor dat en afzuigkap overbodig wordt. Geen grote afzuigkap meer boven je hoofd maar een handige 2-in-1 kookplaat. Op deze manier zorgt een kookplaat voor het koken én de afzuiging.

kookplaat met afzuigmodule

5. Combineren

Het kan ook zo zijn dat je wilt profiteren van de voordelen van inductie, maar het ook fijn vindt om op gas te koken. Om die reden wordt er ook regelmatig gekozen om naast de inductiekookplaat nog een kleine gaskookplaat te nemen. Je hoeft dan niet te kiezen maar gaat gewoon voor beiden!

Meer inspiratie? Maak een afspraak in onze winkel!

Heb je jouw ideale kookplaat gevonden? Of wil je meer tips en heb je vragen? Onze keukenexperts denken graag met je mee. Maak online een afspraak in één van onze 30 showrooms in Nederland.

Heb je jouw ideale keuken al in gedachten? Vraag dan in één van onze keuken showrooms om een gratis 3D ontwerp.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.