Natuurlijke materialen zijn duurzaam en worden steeds v

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieNatuurlijke materialen in de keuken

Natuurlijke materialen in de keuken

Natuurlijke materialen kunnen in veel verschillende keukenstijlen gebruikt worden. Maar het is daarnaast ook duurzaam en gaat in het algemeen langer mee dan keukens die gemaakt zijn van kunststof. Wij geven je hier graag een aantal voorbeelden van de meest populaire natuurlijke materialen voor in de keuken.

Hout

Een houten keuken heeft veel voordelen. Het geeft namelijk enorm veel sfeer aan jouw huis, omdat het zo’n warme uitstraling heeft. Het is in veel stijlen en op veel manieren door te voeren. Om deze reden zien we het daarom zo vaak terug. Maar vooral in een landelijke keuken zien we hout vaak terug. 

Meer weten over hout in de keuken? Lees dan ons blog.

natuurlijke materialen

Beton

In principe kun je de betonlook overal in de keuken toepassen. Voorkom dat je keuken te koel of te donker is door combinaties te maken. Beton heeft een vrij neutrale kleur en laat zich om die reden gemakkelijk combineren met andere materialen en kleuren. Er is overigens wel één combinatie die ontzettend geliefd is, namelijk: beton met hout. Wil je dus echt een natuurlijke keuken, dan is dit een mooie optie!

Beton is verkrijgbaar in allerlei kleuren en maten, om erachter te komen welke soort er bij jou past kun je een afspraak maken met onze keukenspecialisten

Natuursteen

Een van de meest gekozen keuken materialen is natuursteen. Dit komt omdat het in veel verschillende varianten verkrijgbaar is, het is duurzaam en gaat erg lang mee. De mooiste noemen wij voor je op!

1. Marmer in de keuken is nu erg populair en dat is niet voor niets. Marmer geeft een moderne, stijlvolle en minimalistische look aan je keuken. Marmer is een natuursteen die luxe uitstraalt en een fijne sfeer aan je keuken geeft. Combineer het met gouden of matzwarte accessoires en jouw keuken is helemaal strak.

2. Belgisch hardsteen. Wil je een industriële look in de keuken? Dan kan dit heel goed met Belgisch hardsteen! Dit is een kalkzandsteen en laat zich kenmerken door de kleine fossielen die zich in de steen bevinden. Dit zorgt voor een mooi effect in de steen. Het grote voordeel van Belgisch hardsteen is dat het (grotendeels) hittebestendig is. Let wel op, Belgisch hardsteen is wat vlek- en krasgevoeliger dan de andere materialen.

3. Keramiek is zeer een duurzaam materiaal en enorm praktisch! Het is een van de meest onderhoudsvriendelijke natuurlijke materialen, omdat keramiek krasvast en hittebestendig is. En het is zeker wel een van de meest betaalbare opties als je kiest voor een natuurlijk product.  Dit materiaal is zeer goed te gebruiken als werkblad en staat mooi in de moderne keukenstijl.

Onderhoud natuurlijke producten

Natuurlijk hebben natuurlijke materialen even een iets andere gebruiksaanwijzing. Maar met goed onderhoud heb je echt een lange levensduur! Onderzoek van tevoren altijd wat voor een onderhoud het materiaal nodig heeft. Natuursteen kan namelijk niet altijd even goed tegen zure schoonmaakmiddelen en moet zo nu en dan opnieuw geïmpregneerd worden. Net als met hout, dit moet af en toe weer in de olie gezet worden. Wil je meer informatie over een bepaald type materiaal? Vraag het aan een van onze keukenspecialisten!

natuurlijke materialen

Advies en inspiratie bij Keukensale

Wil je graag meer informatie over natuurlijke materialen of andere aspecten van jouw keuken? Of wil je meer inspiratie opdoen op het gebied van keukens? Dan kun je een (thuis)afspraak maken met één van onze keukenspecialisten of telefonisch contact opnemen. Vraag ons gratis inspiratiemagazine aan en doe thuis alvast inspiratie op!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.