Mozaïek in jouw keuken

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieMozaïek in jouw keuken

Mozaïek in jouw keuken

Mozaïek is een mooie manier om jouw keuken een unieke look te geven. Mozaïek kun je subtiel aanbrengen, maar je kunt ook helemaal los gaan. In dit inspiratieblog praten wij je bij. 

Wat is mozaïek?

Mozaïek is de verzamelnaam van kleine, dunne tegeltjes in allerlei kleuren, vormen en maten. Dit type tegels is een kunstvorm, ontstaan in de tijd van de Grieken en Romeinen. Het bestaat dus al lang, maar is eigenlijk nooit minder populair geworden. Mozaïek wordt met name gekozen in keukens of badkamers maar kan ook een hele mooie toevoeging zijn voor in het gehele huis.

mozaïek

Soorten mozaïek

Er zijn verschillende soorten mozaïek waar je uit kunt kiezen:

  • Keramisch: Keramiek neemt amper vocht of vuil op, is eenvoudig schoon te houden en hoeft niet actief onderhouden te worden. Met deze mozaïektegels kun je een groot gedeelte van de wand en vloer bedekken.  Kies je voor keramisch mozaïek, heb je een breed scala aan kleuren. 
  • Glas: Deze mozaïeksoort is te verkrijgen in bijna alle kleuren en vormen. 
  • Natuursteen: Mozaïek van natuursteen geeft een natuurlijke uitstraling aan jouw keuken en brengt rust. 
  • Kiezelstenen: Deze mozaïeksoort wordt vaak gebruikt voor vloeren. Met kiezelstenen creëer je een natuurlijke vloer of wand die jouw keuken rust en een landelijke sfeer geeft. 

Wil je het assortiment met eigen ogen bekijken of de opties bespreken met een keukenadviseur? Dan kun je hier een afspraak maken.

Kosten 

De kosten van een mozaïekwand-of vloer hangen af van het type mozaïek en de grootte van de oppervlakte. Bij Keukensale geven we jou advies op maat. Maak een afspraak in een showroom bij jou in de buurt. 

mozaïek

Voordelen van mozaïek

  • Mozaïekstenen zijn klein en dun. Dit betekent dat je gemakkelijk mooie vormen kunt creëren
  • Daarnaast kun je gemakkelijk in moeilijke hoekjes of op ronde vormen werken vanwege de kleine stukjes.
  • Door de dunne steentjes kun je vaak over oude wanden heen werken. Je hoeft dus niet altijd de oude bekleding te verwijderen!

Alles over keukentegels bij Keukensale

Wil je nieuwe keukentegels of heb je vragen? Onze keukenexperts denken met je mee. Maak online een afspraak in één van onze 30 showrooms in Nederland.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.