Keuken trend: de zwarte keuken!

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieKeuken trend: de zwarte keuken!

Keuken trend: de zwarte keuken!

De zwarte keuken is één van de keukentrends voor 2021 en komt steeds vaker voor. Toch vinden wij dat deze trend nog een beetje extra aandacht verdient! Wij vertellen je alles over deze leuke trend in dit inspiratieblog!

zwarte keuken

Is een zwarte keuken niet sfeerloos?

Nee! Alles behalve dat. Je moet natuurlijk wel weten hoe je dit het beste in jouw keuken toe kan passen. Maar omdat andere kleuren zo'n mooi contrast geven op een donkere achtergrond, brengt dit juist de kleuren naar boven! Heb je alleen maar zwarte accessoires in de keuken? Dan kan het vaak al snel te veel worden, kies daarom bijvoorbeeld voor een combinatie met materialen zoals hout om jouw keuken een mooie stoere en robuuste uitstraling te geven. Of kies voor grijze elementen zoals een keuken met betonlook om het geheel wat stoerder te maken.

zwarte keuken

Denk je toch dat een geheel zwarte keuken te veel is? Dan zijn er ook genoeg mogelijkheden om deze trend op een wat subtielere manier naar jouw huis te brengen, denk bijvoorbeeld aan:

  • Een zwart kookeiland. Wil je echt een eyecather in de keuken? Kies dan voor een zwart kookeiland. Dit trekt niet alleen de aandacht maar is ook nog eens erg modern! Hierbij is het wel belangrijk dat de rest van jouw keuken een neutrale kleur heeft
  • Zwarte achterwand. Dit zie je steeds vaker! Mooie zwarte tegels als achterwand in de keuken. Zeker in een wat kleinere keuken komt dit prachtig tot zijn recht. Twijfel je nog? Verf de wand dan eerst. As je er daarna toch niet helemaal tevreden mee bent, dan kun je dit altijd nog wit verven.
  • Zwarte accessoires. Wil je toch liever alleen subtiele zwarte accenten in de keuken? Dan is een matzwarte kraan een perfecte optie voor jou! Zo blijft jouw keuken rustig. Ook prachtig als je de kozijnen zwart verft, dit maakt deze stoere look helemaal af!
  • Een zwart marmer keukenblad. Dit is een prachtige eyecatcher in de keuken en straalt ook erg veel luxe uit! Combineer deze look met gouden accenten en de keuken is helemaal af! Dit soort marmer past prachtig in een industriële en stoere keukenstijl.

Voordelen van een zwarte keuken

We weten allemaal dat je met een zwarte keuken echt een blikvanger in huis hebt. Maar daarnaast straalt het ook nog eens veel luxe uit en het is ook super trendy! Omdat de rest van jouw keukenapparatuur vaak ook een zwarte look heeft, vallen deze nu naadloos weg in de rest van jouw keuken. En kies je voor een matzwarte keuken? Dan heb je ook nog eens minder last van vingerafdrukken.

 

zwarte keuken

De keukentrends van 2021 bij Keukensale

Ben je benieuwd naar nog meer informatie over de zwarte keuken of verlang je naar advies? Vooral met een zwarte keuken is een goede en evenwichtige balans tussen zwart en andere kleuren heel erg belangrijk. Daarom adviseren wij om je te laten adviseren door een van onze keukenspecialisten. Maak alvast een afspraak. Wil je liever eerst nog meer inspiratie opdoen? Vraag dan ons gratis inspiratiemagazine aan voor meer inspiratie.

 

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.