Naast houten keukens zien we ook keukens met marmer ste

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieKeuken met marmer(look)

Keuken met marmer(look)

Naast houten keukens zien we ook keukens met marmer steeds vaker terug komen. Een keuken met marmer look geeft een ontzettend luxueus gevoel aan jouw huis. En ga je voor echt marmer en niet een product met marmerlook? Dan heb je ook echt een unieke keuken! Omdat marmer een natuurlijk product is, heeft niemand hetzelfde patroon. Prachtig toch!

Voordelen van een keuken met marmer

Marmer is een echte eyecatcher: Marmer is in de keuken heel divers te gebruiken, en kan door de unieke patronen echt de eyecatcher in jouw keuken worden! Ook omdat er veel kleurmogelijkheden zijn wordt het veel gebruikt. Zo heb je marmer in het zwart, grijs, roze, groen en wit. Je kunt het marmer prachtig uit laten komen om het op verschillende manieren toe te passen, zoals:

  • Als achterwand.
  • Als keukenblad.
  • Op de kasten en laden.

Marmer past in bijna iedere keukenstijl: Zeker met een greeploze moderne keuken komt deze stijl zeer goed tot zijn recht! Gebruik je hierbij wit marmer in combinatie met licht hout, of witte keukenkasten, dan heb je een enorme frisse keuken. Omdat marmer in verschillende kleuren te krijgen is, past dit ook heel goed in een zwarte of industriële keukenstijl.

marmeren keuken

Nadelen van marmer in de keuken

Zoals alle andere natuurlijke materialen, komt ook marmer met een gebruiksaanwijzing. Het moet namelijk goed onderhouden en schoongemaakt worden, mocht je willen dat het mooi blijft. Wij raden het namelijk niet aan om agressieve reinigingsmiddelen of schuursponsen te gebruiken. Marmer is namelijk zeer krasgevoelig. Maak het natuursteen schoon met een wollige- of microvezel doek of eventueel met een zachte spons en gebruik het liefst groene zeep. Voorkom kalkaanslag door met name rond de kranen en de douchekop een extra lap te halen. Heb je meer vragen over het onderhoud of wil je persoonlijk advies? Neem contact op met een van onze specialisten. We helpen je graag!

Marmer of marmerlook

In het algemeen is ‘echt’ marmer wat duurder in aanschaf. Natuurlijk is het ook mogelijk om producten met een marmerlook aanschaffen. Deze is dan (meestal) gemaakt met keramiek, composiet of dekton. Hiermee heb je alle voordelen die marmer heeft (en soms ook meer), maar scheelt het enorm in de portemonnee. En het is ook nog eens een stuk makkelijker in onderhoud. Bedenk voor aanschaf welk van deze materialen jouw voorkeur heeft.

Wil je advies over wat het beste in jouw huis past? Neem contact op met een van onze specialisten. We helpen je graag.

marmeren keuken

Marmer keuken bij Keukensale

Wil je meer informatie over een keuken met marmer(look) of wil je advies de verschillende mogelijkheden? Onze keukenspecialisten staan voor je klaar. Heb je jouw ideale keuken al in gedachten? Vraag dan in één van onze keuken showrooms om een gratis 3D ontwerp. Deze maken wij graag voor je. Zo kun je met eigen ogen zien hoe jouw keuken er in werkelijkheid uit komt te zien.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.