Hoe zorg je voor veiligheid in de keuken?

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieHoe zorg je voor veiligheid in de keuken?

Hoe zorg je voor veiligheid in de keuken?

De keuken is een plek waar je met het gehele gezin samen komt. Voorheen was de keuken een praktische kamer, nu is de keuken juist steeds vaker verbonden met het woongedeelte van het huis. Dit is gezellig, maar dat moet natuurlijk ook veilig kunnen. Wij helpen jou met het optimaliseren van de veiligheid in de keuken zodat je kunt blijven genieten van jouw keuken!

Hoe staat het met de veiligheid in jouw keuken?

Onderzoek hoe het er voor staat in jouw keuken en wat de huidige situatie is. Met wat jongere kinderen moet je voorzichtiger zijn dan als je geen of oudere kinderen hebt. Toch moet je hoe dan ook altijd oppassen met brandveiligheid en scherp keukengerei. 

Kindvriendelijk

Veiligheid in de keuken is met name belangrijk indien je kinderen hebt. Zij zijn  regelmatig te vinden in de keuken, vooral als de kinderen nog klein zijn. Bewaar daarom schoonmaakmiddelen, aanstekers en chemicaliën in kastjes met kinderslot. Zorg er daarnaast voor dat alle andere gevaarlijke apparatuur zich op borsthoogte bevindt en dus niet bereikbaar is voor nieuwsgierige kinderhandjes. Nog een aantal dingen waar je op kunt letten zijn:

  • Apparatuur (zoals de frituur of het tosti-apparaat) kan via een snoer naar beneden worden getrokken. 
  • De uitstekende stelen van je steelpannen kunnen verleidelijk zijn om naar te grijpen. Zorg er daarom voor dat je de stelen niet laat uitsteken tijdens het koken.

veiligheid in de keuken

Brandveilig

Vlam in de pan is geen onbekend probleem en het is vaak de oorzaak bij branden in huis. Zorg er daarom voor dat je altijd een blusdeken in de keuken hebt, dit is de meest efficiënte handeling bij vlam in de pan. Blus niet met water, de kans is dan groot dat je een steekvlam creëert. Ook zijn een rookmelder en koolmonoxide melder geen overbodige luxe. 

Keukengerei

Tijdens het bereiden van eten wordt gebruikt gemaakt van keukengerei. Waar onder messen, messen kunnen je keuken beschadigen en natuurlijk ook je eigen vingers. De volgende tips kunnen je helpen om je handen en het keukenblad te besparen.

  • Van je afsnijden tijdens het bereiden van eten.
  • Zorg dat de messen schoon zijn, zo voorkom je verspreiding van bacteriën en gladde handvaten.
  • Gebruik een snijplank, zo bescherm je het keukenblad.

veiligheid in de keuken

Betere veiligheid in de keuken samen met Keukensale

Wil je meer informatie over veiligheid in de keuken? Kom dan eens langs bij één van onze keuken showrooms door heel Nederland of neem contact met ons op. Onze keukenspecialisten adviseren je graag over alle vragen op keukengebied! Voor inspiratie kun je ons gratis inspiratiemagazine downloaden.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.