Hoe verzorg je, je eigen kruidentuin? Keukensale

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieHoe verzorg je, je eigen kruidentuin?

Hoe verzorg je, je eigen kruidentuin?

Overheerlijke gerechten bereiden met kruiden uit eigen tuin, hoe heerlijk klinkt dat?! Je kunt je eigen kruiden heel gemakkelijk zelf kweken en je hebt de lekkerste tuinkruiden altijd bij de hand voor het creëren van heerlijke gerechten. Toch hebben veel mensen moeite met het juist verzorgen van hun tuinkruiden, wij helpen je hierbij!

Zaaien

Het meest cruciale deel van het kweken van kruiden is het zaaien, hierna is het de bedoeling dat de kruiden zoveel mogelijk zelf het werk doen. Als je een tuin hebt kun je de zaadjes zaaien in een stukje grond, heb je dit niet dan kun je deze zaaien in speciale kweekkasjes maar een champignon bakje of houtenfruitkistje werken ook prima.

Als de kruiden eenmaal gezaaid zijn vragen de kruiden een warme plek om te kunnen kiemen. Plant je de kruiden in je tuin dan kun je dit dus het beste doen in de zomer. Als je ze binnen plant kun je het bakje op de vensterbank boven de verwarming plaatsen, het liefst ook nog in het raamkozijn zodat de kruiden ook de warmte van de zon mee kunnen pakken.

Verzorgen en oogsten

Als de kruiden een maal beginnen te groeien is het zorgen voor voldoende water belangrijk. Plaats de kruiden in een pot en water ze regelmatig. De verzorging verschilt natuurlijk wel per kruiden de ene heeft meer water of zonlicht nodig dan de ander.

Als de kruiden eenmaal volledig volgroeid zijn kun je deze oogsten. Je kunt kruiden het beste oogsten op een droge dag in de zomer of nazomer. Bij de meeste kruiden heb je alleen de blaadjes om bloesem nodig, zo kun je de plant dus laten staan, deze kan dan weer opnieuw bloeien.

Koken met kruiden

Iedereen gebruikt kruiden tijdens het koken, zout en peper zijn hele voor de hand liggende kruiden, deze verbouw je ook niet zelf in je tuin. Kruiden die je wel kunt kweken zijn bijvoorbeeld:

  • Basilicum
  • Munt
  • Bieslook
  • Tijm
  • Oregano

Er bestaan kruiden voor zoete en hartige gerechten, kies daarom eerst een kleine selectie kruiden om mee te beginnen. Zo heb kun je eerst even oefenen met het kweken van kruiden voordat je een hele tuin begint.

Keukensale keukens

Een nieuwe keuken nodig om jouw heerlijke gerechten met zelf gekweekte kruiden in te bereiden? Kom langs bij Keukensale, wij adviseren jou op het gebied van keukens en keukenaccessoires, zodat jij kan genieten van de beste keukenervaring!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.