Hoe onderhoud je jouw vaatwasser?

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieHoe onderhoud je jouw vaatwasser?

Hoe onderhoud je jouw vaatwasser?

Om vieze geurtjes of vetvlekken in je vaatwasser te voorkomen, reinig je jouw vaatwasser regelmatig. Om je daar een beetje bij te helpen hebben wij een gemakkelijk stappenplan voor je opgesteld. Op die manier zie je niets over het hoofd en kun je blijven genieten van jouw vaatwasser.

vaatwasser

Stap 1: Filter schoonmaken

Begin, als je de vaatwasser schoonmaakt, met het schoonmaken van het filter. In het filter blijven de meeste etensresten verstopt zitten. Laat je dit te lang zitten of te veel ophopen? Dan gaat de vaatwasser stinken en wordt de vaat minder schoon, maak dit dus regelmatig schoon. Hoe vaak je dit moet doen ligt eraan hoe goed je de vaat schoonspoelt voor je het in de vaatwasser zet. Dit moet dus blijken na verloop van tijd. 

Kijk op de handleiding van de vaatwasser hoe je het filter eruit kunt halen en spoel het filter simpelweg af onder de kraan. Deze simpele stap scheelt al ontzettend veel!

Stap 2: Sproei armen en Deurrubber

Op de sproei armen en op het rubber tussen de deur van de vaatwasser kunnen ook etensresten komen. Door dat vuil zich ophoopt op de sproei armen komt er minder water op de vaat. Als dit het geval is, kun je de sproeiers door prikken met een satéprikker en verder even af spoelen. Het deurrubber is gemakkelijk schoon te maken door er even een doekje langs te halen.

vaatwasser

Stap 3: Ontkalken

Om het ontkalken van de vaatwasser tegen te gaan ontkalk je de vaatwasser ongeveer 1x per jaar. Dit kun je doen met azijn of soda. Maar om geen onvoorziene schade aan te richten aan de leidingen, kun je het best ontkalken met het hiervoor bedoelde ontkalk middel. 

Stap 4: De ultieme schoonmaak

Ook in de leidingen van de vaatwasser komen etensresten te zitten. Ga je voor de ultieme schoonmaak er wil je deze ook schoon hebben? Dat kan! Je kunt zelf niet bij alle leidingen van je vaatwasser en daarom zal je bij deze stap een speciaal vaatwasser reiningsmiddel moeten gebruiken. Het merk vaatwasser dat je hebt gekocht biedt meestal al zo'n schoonmaakmiddel. Het is aan te raden om dit ongeveer één keer per jaar te doen. 

Vaatwassers bij Keukensale

Wil je meer informatie over het schoonmaken en onderhouden van je vaatwasser? Of ben je toe aan een nieuwe vaatwasser? Je kunt hier een selectie van ons aanbod bekijken. Het complete aanbod bekijken? Kom langs in een nabijgelegen showroom of maak alvast een afspraak met een keuken specialist.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.