Gasfornuis of elektrisch fornuis?

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieGasfornuis of elektrisch fornuis?

Gasfornuis of elektrisch fornuis?

Nederland gaat langzamerhand steeds vaker elektrisch koken. Toch zitten er aan beide opties, aan een gasfornuis en aan een elektrisch fornuis, voor- en nadelen. Voordat je een keuze maakt tussen beide is het daarom goed om je eerst even in te lezen over alle mogelijkheden en opties.

Gasfornuis; de voor- en nadelen

Een gasfornuis heeft een gastoevoer nodig. Wanneer je draait aan de knop van het gasfornuis of gaskookplaat opent de gastoevoer en wordt gas met vuur omgezet in warmte. De grote van de vlam is daardoor ontzettend gemakkelijk en specifiek te bepalen. Daarnaast zijn gasplaten vaak goedkoper en zuiniger dan elektrische platen. Je hebt voor het koken op een fornuis met gas een gasaansluiting in je keuken nodig. 

fornuis

Toch zijn er ook een aantal nadelen aan koken op gas. 

  • Veel verlies van warmte: geen efficiënt energieverbruik.
  • Schoonmaken is lastig door pannendragers en branders.
  • In de toekomst zal elektrisch koken beter voor het milieu worden.

Elektrisch fornuis; de voor- en nadelen

Een elektrisch fornuis wordt ook wel gezien als het fornuis van de toekomst. Voor nu is de elektrische kookplaat nog niet veel milieu zuiniger dan een gaskookplaat, maar dit zal in de toekomst verbeteren. Andere voordelen van een elektrisch fornuis zijn:

  • Veel innovatie en nieuwe mogelijkheden 
  • Gemakkelijk in onderhoud
  • Veel verschillende kookzones 
  • Veiliger, met kinderslot en geen open vuur.

Echter is een elektrisch fornuis vaak iets prijziger dan een gasfornuis en het opwarmen en afkoelen duurt vaak wat langer.

fornuis

Welk fornuis kies jij?

Aan beide fornuizen zitten dus vele voordelen en een aantal nadelen. Het fornuis dat het beste in jouw keuken past is geheel smaak gevoelig. Weet je al welk fornuis geschikt voor jouw keuken is? Bekijk dan ons aanbod aan gasfornuizen en elektrische platen. Wie weet zit jouw nieuwe fornuis wel tussen ons assortiment!

Win advies in bij Keukensale

Weet je nog niet zeker welk fornuis je wilt kiezen? Dan is het verstandig om advies in te winnen bij een keukenspecialist van Keukensale. Twijfel niet langer en kom langs in een Keukensale vestiging naar keuze. Met meer dan 30 vestigingen zijn wij altijd bij jou in de buurt, maak een afspraak of kom gewoon even binnen lopen. Wij zien je snel!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.