Een keuken met soft-close techniek

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieEen keuken met soft-close techniek

Een keuken met soft-close techniek

Wil jij soft-close techniek toevoegen aan jou keuken? Dat is een goed idee! De soft-close techniek zorgt ervoor dat jouw lades en deuren zachtjes sluiten. Hoe dit precies werkt en of dit past bij jouw wensen? Daar kom je achter in dit inspiratieblog! Heb je naderhand toch nog vragen.

Wat houdt soft-close techniek in

Soft-close, of ook wel easy close genoemd, is een een techniek die met name wordt toegepast op greeploze lades en kasten. Een greeploze lade of kast is mooi, modern en makkelijk te openen. Echter is er bij het sluiten van een greeploze lade geen andere mogelijkheid dan het dicht duwen van de kast of lade. Dit zorgt voor een harde klap en daarmee beschadiging van de kast of lade. Voor dit probleem is de soft-close techniek bedacht. Met deze techniek sluiten lades zachter en heb je geen last van schade en/of een hard geluid.  Het verhoogt de duurzaamheid van jouw keuken en geeft ook nog eens een modernere uitstraling. 

soft-close techniek

Hoe werkt het dan precies?

Bij softclose kasten of lades zijn twee opties mogelijk. 

  1. Er wordt een rubberen dop aan de binnenkant van de kast of lade geplaatst, deze zorgt voor een zachte sluiting.
  2. Er worden langzaam sluitende scharnieren bevestigd, hierbij valt de lade zacht dicht, ook als je deze een krachtige duw geeft.

 

Hoe kan ik de soft-close techniek aanschaffen?

Vaak is de soft-close techniek al toegepast bij de lade die je koopt. Is dat niet zo? Dan kun je het beste in overleg gaan met de keukenspecialist van Keukensale. Vaak kan dit worden toegevoegd bij het installeren van jouw nieuwe keuken. 

easyclose

Jouw nieuwe keuken vind je bij Keukensale

Wil je meer tips of heb je vragen? Onze keukenexperts denken met je mee. Maak online een afspraak in één van onze 30 showrooms in Nederland.

Heb je jouw ideale keuken al in gedachten? Vraag dan in één van onze keuken showrooms om een gratis 3D ontwerp. Deze maken wij graag voor je. Zo kun je met eigen ogen zien hoe jouw keuken er in werkelijkheid uit komt te zien.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.