Een keuken met kookeiland! Iets voor jou?

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieEen keuken met kookeiland! Iets voor jou?

Een keuken met kookeiland! Iets voor jou?

De populariteit van een kookeiland in de keuken is de afgelopen jaren sterk gestegen. Vanwaar deze populariteit komt en waarom een kookeiland misschien wel iets voor jou is, bespreken wij in dit blog. Lees snel verder als je nieuwsgierig bent naar dit onderwerp!

Wat is een kookeiland?

Een kookeiland is een type keukeneiland. Als je meer wilt weten over keukeneilanden in het algemeen, kun je ons uitgebreide blog daarover lezen! Een kookeiland is een apart keukenblok, dus losstaand van de rest van jouw keuken, met daarop een kookplaat of gasfornuis waar je kunt koken. 

kookeiland

Voordelen van een kookeiland

Keukeneilanden zijn in het algemeen super populair, een kookeiland is een van de populairste opties. Waarom? Wij zetten het voor je op een rij!

  • Een kookeiland is vaak een verbindende factor tussen woonkamer en keuken. Dit zorgt ervoor dat je een woonkeuken creëert, dit is gezellig en zorgt voor sfeer in huis.
  • In het eiland kun je extra bergruimte kwijt voor al jouw keukengerei. Je kunt het eigenlijk zien als extra kastruimte.

kookeiland

  • Ook kun je het kookeiland extra gezellig maken door van het gedeelte zonder kookplaat een bar te maken. Door het plaatsen van hoge krukken maak je een gezellig extra plekje om samen te komen. 
  • Met een kookeiland heb je ten slotte ook meer kookruimte. Koken met een grotere groep wordt daardoor fijner en daarnaast is het gewoon fijn om wat meer ruimte te hebben tijdens het koken.

Is het wat voor mij?

Neem, voordat je een keukeneiland plaatst, eerst jouw eigen keuken onder de loep. Hoeveel ruimte heb je precies over voor een keukeneiland? En hoe zit het met de aansluitingen voor water, gas en elektra? Hierbij is het handig om advies te vragen aan een keukenspecialist.

Liever een ander soort eiland?

Een kookeiland is een type keukeneiland. Als je niet per se wilt koken op jouw eiland, maar wel behoefte hebt aan de verbinding tussen woonkamer en keuken kun je ook kiezen voor een ander soort eiland. Een spoeleiland is bijvoorbeeld een keukeneiland met een kraan en spoelbak, maar je kunt ook kiezen voor alleen een bar, of alleen opbergruimte. Alles is mogelijk!

Advies en inspiratie bij Keukensale

Wil je meer tips of heb je vragen? Onze keukenexperts denken met je mee. Maak online een afspraak in één van onze 30 showrooms in Nederland.

Heb je jouw ideale keuken al in gedachten? Vraag dan in één van onze keuken showrooms om een gratis 3D ontwerp.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.