De voordelen van een woonkeuken

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieDe voordelen van een woonkeuken

De voordelen van een woonkeuken

De woonkeuken, of de open keuken, is een keukenstijl die je veel ruimte biedt. Deze stijl zorgt voor een combinatie tussen de keuken en het woongedeelte van jouw huis. Is deze keuken iets voor jou? Wij hebben alle voordelen op een rijtje gezet! 

De insteek van een woonkeuken

Vroeger werd de keuken bijna altijd verstopt in een aparte kamer. Je ziet steeds meer dat keukens gekoppeld worden aan de woonruimte. De woonkeuken maakt het mogelijk om tijdens het koken in contact te blijven met familie en vrienden. Een woonkeuken wordt vaak gecombineerd met een eiland.

woonkeuken

Dankzij het eiland sta je niet met je rug naar het woongedeelte te koken en houd je daadwerkelijk oog op de rest van het huis. Daarnaast is het ook veel gezelliger! Ten slotte biedt een eiland je voldoende kook- en opbergruimte! 

Ruimtelijk

Doordat je de keuken met de woonkamer verbindt creëer je één grote ruimte in plaats van twee afgesloten losse ruimtes. Dit zorgt ervoor dat jouw gehele ruimte direct een stuk groter en lichter oogt. 

Tip: Is er geen plek voor een grote eettafel in jouw keuken? Kijk dan eens naar een oplossing zoals een bar. Gezellig en ruimte besparend! 

Houd een oogje in het zeil

Met de open woonkeuken heb je de mogelijkheid om een oogje in het zeil te houden. Dat is gemakkelijk wanneer je met gasten in gesprek wilt blijven of je spelende kinderen in de woonkamer in de gaten wilt houden. Ten slotte zorgt het ook voor meer sfeer in de keuken en voor degene die aan het koken is!

 

Sfeervol

In een woonkeuken houd je vaak dezelfde stijl in de woonkamer en keuken aan. Dit kan worden gezien als een voor- of nadeel. Sommigen vinden het prettig als het gehele huis dezelfde stijl heeft en anderen houden meer van variatie. Om de woonkeuken ruimtelijk en open te houden is het wel het mooiste om te kiezen voor dezelfde stijl. Dit versterkt het effect. Hoe meer eenheid, hoe beter de open keuken tot zijn recht komt.

 woonkeuken

Advies bij Keukensale

Wil je graag een deskundig advies over verschillende keuken indelingen of persoonlijk advies? Kom dan eens langs in één van onze showrooms door heel Nederland. Of maak een persoonlijke afspraak bij één van onze keukenspecialisten. Download ons gratis inspiratiemagazine, om thuis alvast wat inspiratie op te doen.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.