De voordelen van een stoomoven

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieDe voordelen van een stoomoven

De voordelen van een stoomoven

Keukentrends ontstaan meestal door nieuwe technieken of ontdekkingen. De stoomoven is zeker geen nieuwe techniek, toch komt dit type oven steeds vaker terug. Blijkbaar ontdekken steeds meer mensen de voordelen van de stoomoven. Ben jij ook benieuwd, lees dan snel verder. Wij zetten alle voordelen voor je op een rij.

De stoomoven is multifunctioneel

De stoomoven is een multifunctioneel apparaat, je kunt hem gebruiken om te ontdooien, pocheren, opwarmen, grillen, koken, stomen en bakken. Dat betekend dat je heel veel verschillende gerechten en maaltijden kunt bereiden met één keukenapparaat. Sterker nog, verschillende gerechten kunnen samen in de oven. Bak de zalm samen met de groente en heb binnen 10 minuten een geheel diner op tafel staan.

 stoomoven

Minder keukenapparatuur nodig

Als je beschikt over een stoomoven kun je heel veel andere apparatuur achterwege laten. Je hebt geen magnetron of grill meer nodig. Dit scheelt niet alleen geld maar ook ruimte in de keuken. Dat is wel zo fijn want lang niet iedereen heeft genoeg ruimte in de keuken. Daarnaast kun je ook besparen op kookpitten. Omdat alles (tegelijkertijd) in de stoomoven kan heb je niet  veel kookpitten nodig. Ook hierop kun je dan besparen en het is ideaal voor in de kleine keuken!

Betere kwaliteit eten

Daarnaast biedt een stoomoven ook nog eens een toevoeging aan de kwaliteit van jouw gerechten. Je kunt jouw eten op heel precieze wijze bereiden, waardoor het gerecht altijd op de juiste temperatuur is en niet over of onder gegaard is. Daarnaast heeft het eten meer smaak. Door te stomen blijft de smaak van jouw gerechten beter intact. Dat geldt niet alleen voor de smaak van het eten, maar ook voor de voedingsstoffen en vitamines. Daardoor is het stomen van groenten vaak gezonder dan het koken. 

stoomoven

Gemakkelijk onderhoud

Ten slotte is een stoomoven ook nog eens super handig in onderhoud. Je hebt sowieso al minder om schoon te maken omdat alles samen in de oven kan. Dit scheelt dus vieze pannen, borden en kommen. Daarnaast hebben veel van deze ovens een zelfreinigingsprogramma, daar hoef je dus zelf niets meer aan te doen!

Koop jouw stoomoven bij Keukensale

Zo zie je maar de stoomoven zit bomvol voordelen. Je bekijkt ons online aanbod hier. Wil je het volledige aanbod bekijken? Kom dan langs in één van onze showrooms. Wil je graag wat extra vrijblijvende en deskundige informatie? Maak dan een afspraak maken met één van onze keukenspecialisten of neem telefonisch contact op. Zien wij je snel? 

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.