De RVS look in de keuken

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieDe RVS look in de keuken

De RVS look in de keuken

Een RVS (roestvrij staal) keuken kan wel tegen een stootje en is momenteel heel populair. De meeste keukenonderdelen kunnen met dit materiaal gemaakt worden, waaronder het keukenblad en de keukenkasten. In dit blog vertellen wij je alles over de mogelijkheden en alle voor en nadelen van een RVS keuken. Lees snel verder!

Wat is een RVS keuken precies?

Een RVS keuken is modern en het straalt functionaliteit uit. Maar naast dat RVS vaak in de professionele keukens gebruikt wordt, zien we tegenwoordig deze RVS look steeds vaker terug in huiselijke keukens. Dit materiaal kan je op meerdere plekken in je keuken terug laten komen. Denk aan een achterwand, spoelbak en kraan. Je keuken blinkt er zo uit!

rvs keuken

De voordelen van een RVS keuken

Er zijn veel redenen waarom mensen voor deze populaire keuken kiezen. De professionals kiezen er namelijk niet voor niets voor, we noemen een aantal voordelen voor je op:

Makkelijk schoon houden: Als eerst is een RVS keuken zeer hygiënisch. Neem een RVS werkblad of keukenkastje gemakkelijk af met een zacht vochtig doekje en een beetje schoonmaak middel, het liefst een schoonmaakmiddel wat speciaal gemaakt is voor RVS. Hiermee neem je vervolgens het oppervlak af met de nerven mee.

Let op: Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen of schuurspons tijdens het schoonmaken van een rvs keuken, dit geeft namelijk krassen.

Sterk en duurzaam: RVS is een zeer duurzaam materiaal en heeft ook een lange levensduur, ideaal in de keuken dus. Het kan tegen vuil, vocht en het kan goed tegen hitte. Het is dus niet zo erg als je jouw hete pan even per ongeluk op een rvs keukenblad neerzet. Laat je hete pan hier echter niet op rusten, doe er altijd een onderzetter onder. Omdat RVS goed warmte geleidt, wordt het vaak ook om de pan erg heet.

rvs keuken

Nadelen van een rvs keuken

Gevoelig voor vlekken en krassen: Lichte krassen in een RVS keuken zijn niet te voorkomen. Er zijn manieren om de lichte krassen te verlichten, met bijvoorbeeld tandpasta of met speciale rvs sprays. Vraag vooral onze keukenspecialisten hoe je dit kan verhelpen. Heb je last van diepe krassen? Laat dan jouw keuken borstelen door een professional, deze krassen zijn daarna minder zichtbaar.

Prijzig: Vergeleken met hout en kunststof is een rvs keuken in het algemeen duurder in de aanschaf. Maar als we de levensduur van al deze materialen nagaan, dan gaat een rvs keuken toch altijd wel wat langer mee. Hij wordt niet voor niets gebruikt in de professionele keukens!

Advies en inspiratie bij Keukensale

Heb je jouw ideale keuken al in gedachten? Vraag dan in één van onze keuken showrooms om een gratis 3D ontwerp. Deze maken wij graag voor je. Zo kun je met eigen ogen zien hoe jouw keuken er in werkelijkheid uit komt te zien.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.