De perfecte keukenkraan voor jouw keuken

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieDe perfecte keukenkraan voor jouw keuken

De perfecte keukenkraan voor jouw keuken

Een mooie keuken samenstellen kan ontzettend lastig zijn. Wij van Keukensale proberen je zo veel mogelijk op weg te helpen in dit proces. Met de beste tips en informatie proberen wij je een handje te helpen. Jouw nieuwe keukenkraan kan hierin natuurlijk niet ontbreken. Wat voor soort keukenkranen zijn er? Hoe combineer je een kraan en spoelbak? Dat alles en meer hebben wij voor je op een rijtje gezet.

Jouw nieuwe keukenkraan

Jouw keukenkraan heeft een zeer grote efficiënte meerwaarde, maar ook het uiterlijk van de kraan begint een steeds grotere rol te spelen. Kranen met een mat zwarte of metalen afwerking zijn bijvoorbeeld super populair. Jouw perfecte keukenkraan past dus bij jouw praktische wensen maar ook bij de rest van je keuken. Er zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden op het gebied van kranen, wij bespreken ze graag met jou. 

Praktische mogelijkheden

Door innovatieve uitvindingen is er steeds meer mogelijk op het gebied van kranen, hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Multifunctionele kranen: dit zijn kranen die naast warm en koud water, ook kokend en bruisend water bieden.
  • Uittrekbare uitloop kranen: kranen waarvan de kop van de keukenkraan uitgerekt kan worden.
  • Waterbesparende kranen: kranen die zo min mogelijk water te verspillen. Dit is beter voor het milieu en voor je portemonnee.

Deze kranen zijn te combineren met elkaar. Wil je bijvoorbeeld een waterbesparende keukenkraan met een uittrekbare uitloop? Dan is dat geen enkel probleem.

Welke bediening kies jij?

Naast het soort kraan is het verstandig om te bedenken middels welke bediening je de watertemperatuur wilt regelen.

  • Automatische sensor bediening
  • Eén hendel of knop
  • Twee hendels of knoppen

Daarnaast kan je nog kiezen voor een keukenkraan met een hoge of lage uitloop. Volgens de trends is de hoge uitloop kraan het meest in trek. Dit komt door de strakke uitstraling en functionele hoogte. De laatste keuze op gebied van een kraan gaat over het soort materiaal. Deze is afhankelijk van jouw eigen smaak en de rest van jouw interieur.

Hoe combineer ik mijn keukenkraan met mijn spoelbak?

Zonder spoelbak heb je weinig aan je kraan. De spoelbak is het verloop van de kraan en is dus gemaakt van hetzelfde soort materiaal en hanteert dezelfde kleur en stijl. Dat betekend niet dat je per se een zwarte kraan met een zwarte spoelbak moet combineren. Je kunt ook mix en matchen met verschillende kleuren. Wanneer je er zeker van de kleur van jouw spoelbak, is de laatste stap het kiezen van een vorm. Een ronde, vierkante of ovale spoelbak, alles is mogelijk. Om te beslissen wat het best past bij de rest van de keuken, kun je het best een GRATIS 3D-ontwerp laten maken!

Advies bij Keukensale

Ben je er toch nog niet helemaal uit en wil je graag persoonlijk advies van een expert? Kom dan gerust langs in één van onze showrooms nationaal verspreid. Of vraag ons gratis inspiratiemagazine aan. Onze keukenspecialisten helpen je graag verder. Je kunt ook telefonisch contact opnemen met één van onze vestigingen.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.