De perfecte keukenkraan en spoelbak

MEDEDELING: Onze winkels zijn geopend! Lees hier hoe wij met het Corona-virus omgaan.

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieDe perfecte keukenkraan en spoelbak

De perfecte keukenkraan en spoelbak

Een mooie keuken samenstellen kan ontzettend lastig zijn. Wij van Keukensale proberen je zo veel mogelijk op weg te helpen in dit proces. Met de beste tips en informatie proberen wij je een handje te helpen. De keukenkranen en spoelbakken kunnen hierin natuurlijk niet ontbreken. Wat voor soort keukenkranen zijn er? Wat is het assortiment aan spoelbakken? En als belangrijkste punt: Hoe combineer je een kraan en spoelbak? Dat alles en meer hebben wij voor je op een rijtje gezet.

Keukenkranen

De kraan is essentieel in een keuken. De kraan heeft een zeer grote efficiënte meerwaarde, maar ook het uiterlijk van de kraan begint een steeds grotere rol te spelen. Jouw perfecte kraan past dus bij jouw praktische wensen en bij de rest van je keuken. Er zijn ontzettend veel verschillend mogelijkheden op het gebied van kranen, zo zijn er:

  • Multifunctionele kranen: dit zijn kranen die naast warm en koud water, ook kokend en bruisend water bieden.
  • Uittrekbare uitloop kranen: kranen waarvan de kop van de kraan uitgerekt kan worden.
  • Waterbesparende kranen: kranen die zo min mogelijk water te verspillen. Dit is beter voor het milieu en voor je portemonnee.

Deze kranen zijn te combineren met elkaar. Wil je bijvoorbeeld een waterbesparende kraan met een uittrekbare uitloop? Dan is dat geen enkel probleem. Naast het soort kraan is het verstandig om te bedenken middels welke bediening je de watertemperatuur wilt regelen.

  • Automatische sensor bediening
  • Eén hendel of knop
  • Twee hendels of knoppen

Daarnaast kan je nog kiezen voor een kraan met een hoge of lage uitloop. Volgens de trends is de hoge uitloop kraan het meest in trek. Dit komt door de strakke uitstraling en functionele hoogte. De laatste keuze op gebied van een kraan gaat over het soort materiaal. Deze is afhankelijk van jouw eigen smaak en de rest van jouw interieur.

Spoelbakken

Zonder spoelbak heb je weinig aan je kraan. De spoelbak is het verloop van de kraan en is dus gemaakt van hetzelfde soort materiaal en hanteert dezelfde kleur en stijl. Er zijn verschillende typen spoelbakken waar je over na kunt denken:

  • Enkele spoelbak: de spoelbak bestaat gewoonweg uit één bak. Deze kan allerlei verschillende afmetingen hebben, helemaal afgestemd op jouw wensen.
  • Anderhalve spoelbak: deze spoelbak bestaat uit een bak met één kleinere spoelbak ernaast.
  • Dubbele spoelbak: deze spoelbak bestaat uit twee spoelbakken naast elkaar. Zo kan je bijvoorbeeld in de ene spoelbak je sla wassen en in de andere de afwas doen.
  • Spoelbak met afdruip: de spoelbak heeft naast de bak een gedeelte waar de vaat kan afdruipen. Deze is plat op het werkblad gemonteerd en is vaak gemaakt van hetzelfde materiaal als de spoelbak.

Wanneer je er zeker van bent welk type spoelbak bij jou past, is de laatste stap het kiezen van een vorm. Wat past beter bij jouw keuken en bij jouw kraan? Een ronde, vierkante of ovale spoelbak, alles is mogelijk.

Keukensale helpt je verder

Ben je er toch nog niet helemaal uit en wil je graag persoonlijk advies van een expert? Kom dan gerust langs in één van onze showrooms nationaal verspreid. Of vraag ons gratis  inspiratiemagazine aan. Onze keukenspecialisten helpen je graag verder. Je kan ook contact opnemen met één van onze vestigingen.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.