De mogelijkheden voor afzuiging in de keuken

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieDe mogelijkheden voor afzuiging in de keuken

De mogelijkheden voor afzuiging in de keuken

Afzuiging in de keuken, wat past er bij jou en waar kun je nu echt het beste voor kiezen? In dit inspiratieblog bespreken we de mogelijkheden voor in jouw keuken. Wij raden je aan om voor op maat gemaakt advies een afspraak te maken met onze keukenspecialisten in een van onze Keukensale vestigingen. Dat kun je hier doen!

Waarom is afzuiging in de keuken belangrijk?

Een goed afzuigsysteem in de keuken is cruciaal. Afzuiging in de keuken zorgt ervoor dat kookluchtjes niet blijven hangen en dat de lucht wordt gefilterd. Een niet goed gefilterde keuken kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid, en de vettigheid die blijft hangen in huis kan ook nog eens brandgevaarlijk zijn. Goede afzuiging in de keuken onmisbaar. Je leest in dit blog de drie meest populaire opties op het gebied van afzuiging.

1. Plafond/inbouw afzuigkap

Een populaire optie die veel wordt toegepast bij keukens met een kookeiland is de plafond of inbouwafzuigkap. Deze afzuigkap wordt ingebouwd in het plafond boven de kookplaat en is praktisch onzichtbaar. Dit is erg handig als je kookt op een keukeneiland omdat het zicht dan niet verbroken wordt door een afzuigkap midden in de ruimte. Als je niet veel aandacht op de afzuigkap wilt is dit een goede optie.

afzuiging

2. De opvallende afzuigkap

Wil je wel een afzuiging waar naar gekeken wordt? Kies dan voor een opvallende afzuigkap. Deze afzuigkappen zijn goed zichtbaar en redelijk groot. Het zijn de klassieke afzuigsystemen, waar je waarschijnlijk als eerst aan denkt. Er zijn veel modellen beschikbaar en in prijs zijn de opvallende afzuigkappen vaak wat vriendelijker.

afzuigkap

3. Downdraft systemen

Een downdraft afzuigsysteem is zeer populair en high-tech. Bij een downdraft systeem zit de afzuiging achter de kookplaat in het aanrechtblok gebouwd. Als je de afzuiging nodig hebt, klik je deze uit en komt er een klein schotje naar boven, dit is de afzuiger. Dit systeem bestaat nog niet heel lang en is nog in haar opmars. Deze systemen zijn nog redelijk prijzig maar wel zeer stijlvol. Indien er budget voor is, is dit systeem dan ook zeer aan te raden.

downdraft

Tip: Wil je nog een stapje verder gaan? Er zijn ook kookplaten met geïntegreerd afzuigsystemen. Deze zijn nog onzichtbaarder dan de downdraft systemen. 

Advies en inspiratie bij Keukensale

Wil je meer tips of heb je vragen? Onze keukenexperts denken met je mee. Maak online een afspraak in één van onze 30 showrooms in Nederland.

Heb je jouw ideale keuken al in gedachten? Vraag dan in één van onze keuken showrooms om een gratis 3D ontwerp.

 

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.