De keukentrends voor 2020

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieDe keukentrends voor 2020

De keukentrends voor 2020

2019 is alweer bijna aan zijn einde, we maken ons klaar voor een nieuw jaar. Ook 2020 zit weer vol met nieuwe keukentrends en wij willen een aantal van deze trends graag uitlichten. Zo kun je inspiratie opdoen voor jouw nieuwe of gerenoveerde keuken. 

1. Natuurlijk en duurzaam

Nederland houdt zich steeds meer bezig met duurzamer leven. Dit zie je ook terug in de keuken. Natuurlijke materialen komen meer en meer terug in de basis van de keuken. Er wordt steeds meer geëxperimenteerd met het gebruiken van overgebleven materialen en het recyclen van materialen. Duurzaamheid en schoonheid gaan steeds meer hand in hand. 

keukentrends

Ook komen de natuurtinten terug in het kleurpalet van de keuken. Hoogglans wit wordt steeds vaker ingeruild voor aardetinten zoals; beige, antraciet of koper. 

keukentrends

2. Luxe: Gouden details

Om je keuken een chique uitstraling en sfeer te geven voeg je gouden details toe. Hierbij is het belangrijk dat je subtiel bent en vooral met details speelt. De gouden details doen het vooral goed in samenwerking met keuken met donkere basis (trend 3). De keukentrends sluiten dus mooi op elkaar aan.

keukentrends

3. Zwarte keukens vervangen witte keukens

Het was al een zeer populaire trend in 2019 maar de zwarte keukens zullen in 2020 alleen nog maar meer toenemen. Een zwarte keuken is chique, anders en heel goed te combineren met (natuurlijke) materialen en kleuren. Meerdere trendwatchers verwachten zelfs dat de zwarte keukens de overhand gaat hebben. Zelfs dat ze vaker verkocht zullen worden dan witte keukens. Of dit ook echt zo gaat zijn moet nog blijken, maar deze trend behoort zeker thuis in het rijtje keukentrends voor 2020.

keukentrends

4. Slimme apparatuur

De techniek zit niet stil en zeker niet op het gebied van keukens. Er wordt steeds meer apparatuur ontwikkeld die ons dagelijkse leven gemakkelijker maakt. Een goed voorbeeld van zo'n slim apparaat is de smart koelkast. Deze koelkast geeft, vooral gezinnen, meer orde aan het huishouden. Zo'n slimme koelkast houdt de voorraad bij, geeft aan wanneer de houdbaarheidsdatum van een product is bereikt en heeft vaak een camera. Steeds meer bedrijven brengen hun versie van een smart koelkast uit en dat maakt dat het aanbod snel groeit. Een trend om in de gaten te houden! 

Keukentrends bij Keukensale

Heb je vragen of wil je meer weten over de keukentrends voor 2020? Twijfel niet langer en kom langs in een Keukensale vestiging naar keuze. Met meer dan 30 vestigingen zijn wij altijd bij jou in de buurt, maak een afspraak of kom gewoon even binnen lopen. Wij zien je snel!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.