De juiste werkblad hoogte voor jouw keuken.

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieDe juiste werkblad hoogte voor jouw keuken

De juiste werkblad hoogte voor jouw keuken

Het kiezen van een werkblad voor je keuken; het is even een klusje. Want welk materiaal kies je? Wat is jouw budget en hoe gemakkelijk wil je het kunnen onderhouden? Maar waar niet iedereen aan denkt is de hoogte van dit werkblad. Ieder huishouden heeft haar eigen perfecte aanrechtblad die bij hun past. Dit vraagt om een deskundig en op maat gemaakt advies. Wij geven je in dit blog enkele tips en informatie over het kiezen van een werkblad voor jouw keuken.

Hoe hoog is een aanrechtblad

Meestal heeft een aanrechtblad een hoogte van rond de 90 cm. Maar dit is niet voor iedereen ideaal. Omdat je toch vaak wel iedere dag in de keuken staat, is het wel handig om te onderzoeken wat de juiste hoogte voor jou is. Dit is erg belangrijk! Is je keukenblad namelijk net te laag, dan zou je veel last van rug- en nekklachten kunnen hebben. Dit komt omdat je dan vaak moet bukken of voorover moet buigen om een handeling te doen. Met een te hoog werkblad krijg je last van schouderklachten.

werkblad hoogte

Nu is het ook zo dat verschillende taken, verschillende werkhoogtes vereisen. En stel dat je huishouden uit een lange en een korte persoon bestaat. Vraag jezelf dan af: wie kookt er het meest en wie staat er het meest in de keuken. Neem de lengte van die persoon als uitgangspunt. Een nieuw werkblad of nieuwe keuken vraagt vaak om deskundig en op maat gemaakt advies. Kom bij voorkeur langs in een van onze showrooms. Maak een afspraak met één van onze keuken specialisten. 

Tip: Kijk alvast onze handige tabel in om te kijken handige tabel:

Lichaamslengte Koken Afwassen
< 1m55 90 cm  100 cm
< 1m65  95 cm  105 cm
< 1m75  100 cm 110 cm
< 1m85  105 cm 115 cm

 

werkblad hoogte

Koop jouw nieuwe werkblad bij Keukensale

Heb jij hulp nodig met het kiezen van jouwe nieuwe werkblad of met het samenstellen van jouw nieuwe droomkeuken? Kom dan eens langs in één van onze showrooms door heel Nederland. Of maak een persoonlijke afspraak bij één van onze keukenspecialisten. Download ons gratis inspiratiemagazine, om thuis alvast wat inspiratie op te doen.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.