De beste afzuigkap voor jouw keuken

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieDe beste afzuigkap voor jouw keuken

De beste afzuigkap voor jouw keuken

De keuken wordt steeds vaker een onderdeel van de huiskamer. Hierdoor worden stijlelementen en designmeubelen ook steeds belangrijker in de keuken. Hierbij is de afzuigkap niet geheel onbelangrijk. Je kunt kiezen uit afzuigkappen in allerlei vormen, maten en kleuren om jouw keukenstijl te behouden. Maar welke afzuigkappen zijn er en welke past nu echt bij jouw keuken? Wij zetten een aantal van de meest gekozen opties voor je onder elkaar.

Wand- en eilandschouwkap

Wanneer jouw kookplaat aan een muur grenst, kies je voor een wandschouwkap. Zit de kookplaat in jouw keukeneiland? Dan kies je voor een eilandschouwkap. Je kiest vooral voor deze stijl als je wilt dat je afzuigkap gezien wordt. Deze soort afzuigkappen zijn daarom ook in diverse vormen en kleuren te verkrijgen. Dit soort afzuigkappen worden vaak beschreven als de traditionele afzuigkap en passen daarom in een landelijke keuken thuis. Bekijk ons assortiment hier.

afzuigkap

Downdraft afzuigkap

afzuigkap

Een downdraft afzuigsysteem zit verwerkt in het keukenblad en schuift omhoog zodra je begint met koken. Kookgeurtjes worden direct verwijderd, omdat het afzuigsysteem zich zo dichtbij bevindt. Dit systeem vangt spetters uit de pannen op en is gemakkelijk schoon te maken daarnaast is dit systeem stiller dan de traditionele afzuigkap. Deze afzuigkap is zeer nieuw en past thuis in een minimalistische, moderne keuken. Bekijk ons assortiment hier

Plafond afzuigkap

Wil je de afzuigkap niet in het zicht, maar wel een aan het plafond? Dan kies je voor een plafond unit; een afzuigsysteem dat subtiel verwerkt wordt in het plafond. Deze afzuigsystemen bezitten over het algemeen een sterkere zuigkracht, omdat de afstand tussen de kookplaat en het systeem groter is dan bij bijvoorbeeld wandschouw afzuigkappen. Deze afzuigkap past thuis in een minimalistische, moderne keuken. Bekijk ons assortiment hier.

Geïntegreerd afzuigsysteem

Dit afzuigsysteem zit vaak in keukenkastjes boven het fornuis verborgen en zuigt kookluchtjes vanaf de pannen naar boven. Er zijn geïntegreerde afzuigsystemen verkrijgbaar die de kooklucht filteren en en de schone lucht terug de keuken in blazen. Dit systeem is onzichtbaar als je niet aan het koken bent en zeer functioneel als je wel aan het koken bent. Bekijk ons assortiment hier.

afzuigkap

Advies bij Keukensale

Wil je graag een deskundig advies over afzuigsystemen of wil je inspiratie opdoen op het gebied van keukenapparatuur in het algemeen? Kom dan eens langs in één van onze showrooms door heel Nederland. Of maak een persoonlijke afspraak maken bij één van onze keukenspecialisten. Download ons gratis inspiratiemagazine, om thuis alvast wat inspiratie op te doen.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.