De afzuigkap als eyecatcher
Keukensale

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieDe afzuigkap als eyecatcher

De afzuigkap als eyecatcher

De afzuigkap heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld van groot, roestvrijstaal apparaat naar een eyecatcher óf subtiel weggewerkt, geïntegreerd afzuigsysteem. Wij zetten een aantal van de meest gekozen opties voor je onder elkaar.

De afzuigkap als eyecatcher

De keuken wordt steeds meer een onderdeel van de huiskamer. Hierdoor worden stijlelementen en designmeubelen ook steeds belangrijker in de keuken. De afzuigkap, ofwel schouwkap, kan erg goed dienen als dé eyecatcher van jouw keuken. Je kan hierbij kiezen uit afzuigkappen in allerlei vormen, maten en kleuren:

1. Wand- en eilandschouwkap

Wanneer jouw kookplaat aan een muur grenst, kies je voor een wandschouwkap. Zit de kookplaat in jouw keukeneiland? Dan kies je voor een eilandschouwkap. Deze soort afzuigkappen zijn in diverse vormen te verkrijgen. Zo zijn er zelfs design eilandschouwkappen beschikbaar in de vorm van een lamp!

afzuigkap

2. Plafond unit

Wil je de afzuigkap niet in het zicht, maar wel een aan het plafond? Dan kan je kiezen voor een plafond unit; een afzuigsysteem dat subtiel wordt verwerkt in het plafond. Deze afzuigsystemen hebben over het algemeen een sterkere zuigkracht, omdat de afstand tussen de kookplaat en het systeem groter is dan bij bijvoorbeeld wandschouwkappen.

3. Downdraft afzuigsysteem

Een downdraft afzuigsysteem zit verwerkt in het keukenblad en schuift omhoog zodra je begint met koken. Kookgeurtjes worden direct bij de pannen weggezogen. Dit systeem vangt spetters uit de pannen op en is gemakkelijk schoon te maken. Door de grotere afstand tussen de downdraft en uzelf, is dit systeem stiller dan de traditionele afzuigkap.

4. Geïntegreerd afzuigsysteem

Ook dit afzuigsysteem is een zogenoemde werkbladschouw en zuigt kookluchtjes vanaf de pannen naar beneden. Er zijn zelfs geïntegreerde afzuigsystemen verkrijgbaar die de kooklucht filteren en en de schone lucht terug de keuken in blazen. Dit systeem is voor het grootste gedeelte onzichtbaar, zeer functioneel en erg stijlvol in een strakke, moderne keuken.

Afzuigsysteem naar keuze

Wil je graag een deskundig advies over afzuigsystemen of wil je inspiratie opdoen op het gebied van keukenapparatuur in het algemeen? Kom dan eens langs in één van onze showrooms door heel Nederland. Je kan een persoonlijke afspraak maken bij één van onze keukenspecialisten of telefonisch contact opnemen met de vestiging bij jou in de buurt. Je kan ook ons gratis inspiratiemagazine downloaden, om thuis alvast wat inspiratie op te doen.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.