Checklist benodigdheden voor jouw nieuwe keuken!

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieChecklist benodigdheden voor jouw nieuwe keuken!

Checklist benodigdheden voor jouw nieuwe keuken!

Ben je toe aan een nieuwe keuken? Zorg er dan voor dat je niets over het hoofd ziet met onze checklist voor benodigdheden voor jouw nieuwe keuken! Wij nemen je graag mee langs de vijf belangrijkste aspecten op om te letten tijdens het kopen van een nieuwe keuken.

1. De looproute in jouw nieuwe keuken

Wij begrijpen dat jouw keuken esthetisch mooi moet zijn, maar praktisch moet een keuken ook voldoen. In een keuken is de meest gelopen wandel route tussen gootsteen, kookplaat en koelkast. Door deze elementen in een logische route te plaatsen vergemakkelijk je jouw eigen dagelijkse leven. 

nieuwe keuken

2. Ventilatie in de keuken

Ventilatie zie je bijna niet, maar is toch onmisbaar voor een goed functionerende keuken. Goede ventilatie, doormiddel van een afzuigsysteem, verwijdert kookluchtjes, zorgt voor een goede luchtkwaliteit en is belangrijk voor het onderhouden van jouw keuken. 

3. Benut al jouw ruimte juist

In een keuken wil je natuurlijk alle ruimte goed benutten. Dit spreekt voor zich. Toch zijn er plekjes die beter kunt benutten. Denk bijvoorbeeld aan plankjes toevoegen aan jouw keukenwanden of het toevoegen van dubbele lades. Er zijn zoveel mogelijkheden om het maximale uit jouw keuken te halen! Overleg met een keukenspecialist over de specifieke opties voor jou!

4. De hoogte van jouw nieuwe keuken

Jouw nieuwe keuken kun je volledig aanpassen aan jouw wensen, zo ook de hoogte. De werkhoogte wordt niet altijd specifiek afgestemd op degene in het huis. Echter is dit wel slim. Een te hoge of te lage keuken kan rugklachten veroorzaken. Een werkblad is op goede hoogte als je eraan kunt werken met een rechte rug.

5. Kies bewust

Wees bij het kiezen van keukenapparatuur niet bang om keuzes te maken. Keukenapparatuur is het belangrijkste element in de keuken dus denk van te voren echt goed na over wat jouw keuken nodig heeft. Het is lastig om later nog apparatuur toe te voegen. Vooral bij inbouwapparatuur is dat wat ingewikkelder. Maar kies ook niet voor dure apparatuur die je niet gaat gebruiken, dat is ook zonde. Het maken van een lijstje is handig en helpt jouw met de goede keuze.

nieuwe keuken

Advies en inspiratie bij Keukensale

Wil je meer tips of heb je vragen over jouw nieuwe keuken? Onze keukenexperts denken met je mee. Maak online een afspraak in één van onze 30 showrooms in Nederland.

Heb je jouw ideale keuken al in gedachten? Vraag dan in één van onze keuken showrooms om een gratis 3D ontwerp.

 

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.