Alles over verschillende soorten (inbouw)ovens

MEDEDELING: Onze winkels zijn geopend! Lees hier hoe wij met het Corona-virus omgaan.

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieAlles over (inbouw)ovens

Alles over (inbouw)ovens

Inbouwovens worden ieder jaar innovatiever en gemakkelijker om te bedienen. Daarnaast nemen ze weinig ruimte in beslag en geven je keuken een strakke, moderne uitstraling. Inbouwovens kunnen verschillende functionaliteiten bevatten. Welke functies zijn er zoal en welke passen het best bij jou? Hieronder geven wij je een overzicht.

Elektrische oven

Een elektrische oven maakt vaak gebruik van onder- en bovenwarmte, die onafhankelijk van elkaar zijn in te stellen. De temperatuur blijft in deze oven constant, wat zeer geschikt is voor het bakken van koekjes en taarten. Het opwarmen van deze oven kan een redelijke tijd in beslag nemen.

Heteluchtoven

Bij een heteluchtoven wordt warme lucht aan de hand van een ventilator door de oven verspreid. De oven wordt in zijn geheel geleidelijk verwarmd door middel van luchtcirculatie. Een heteluchtoven warmt sneller op dan een elektrische oven, waardoor gerechten sneller bereid kunnen worden.

Combinatieovens

Met een combinatieoven, oftewel een combimagnetron, beschik je over zowel een oven/grillfunctie als een magnetron. Met de magnetron wordt het gerecht snel gaar en de grill zorgt voor een bruin korstje. Een nadeel van een combi-oven kan zijn dat je niet tegelijk de magnetron- en ovenfunctie kunt gebruiken.

Stoomovens

Door het gebruik van stoom blijven voedingsstoffen, smaak, structuur en kleur van gerechten optimaal behouden in een stoomoven. Gerechten zijn ook gezond en mager, omdat toevoegingen als vet of boter niet nodig zijn. Stoomovens zijn perfect te gebruiken bij vlees, vis, groenten en bijvoorbeeld rijst.

Er bestaan ook combi stroomovens, waarmee je kan stomen én bakken. In deze ovens kan je dus ook taarten bakken of gerechten met een krokant korstje maken.

Siemens introduceert binnen hun nieuwste studioLine assortiment niet alleen stoomovens, maar ook een vacumeerlade. Hiermee kunnen gerechten vacuüm worden getrokken en daarna met de sous-vide functie in de stoomoven op lage temperaturen kunnen worden bereid.

Zelfreinigende oven

Het reinigen van een oven is meestal een lastige klus. Met de nieuwste zelfreinigende ovens wordt deze klus steeds gemakkelijker; de zelfreinigende oven brandt etensresten weg op zeer hoge temperatuur. Kom je in een oven omschrijving de woorden ‘pyrolyse’ of ‘multi-cleansystem’ tegen, dan is deze zelfreinigend.

Keukensale

Heb je verdere vragen over inbouwovens of andere keukenapparatuur? Kom dan langs in één van onze 35 keuken showrooms door heel Nederland. Er is altijd wel een vestiging bij jou in de buurt (vind hier jouw keukenwinkel). Je kan ook een afspraak bij ons maken of telefonisch contact opnemen. Download ons gratis inspiratiemagazine voor meer inspiratie.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.