Alle voordelen van een kokendwaterkraan

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatieAlle voordelen van een kokendwaterkraan

Alle voordelen van een kokendwaterkraan

Een kokendwaterkraan is al een tijdje bekend en ook zeer populair bij het aanschaffen van een nieuwe keuken. Toch is het niet gek dat je twijfelt tussen een kokendwaterkraan en een 'normale' kraan. In dit inspiratieblog bespreken we waarom de kranen zo populair zijn en of dit wellicht een optie voor jouw nieuwe keuken is. 

Hoe werkt zo'n kokendwaterkraan?

De werking van een kokendwaterkraan is heel simpel. Je hebt bij deze kraan niet alleen koud en warm water maar je kunt ook profiteren van het gemak van kokend water binnen een aantal seconden. Je hoeft nooit meer te wachten op de waterkoker of op je pan die op het vuur staat! Dit wordt gerealiseerd doordat er een boiler onder je kraan wordt bewaard waar het kokend water wordt bewaard. Hierdoor kun je gemakkelijk kokend water tappen in een handomdraai. 

kokendwaterkraan

Gemakkelijk & goedkoop

Het aanschaffen van een kokendwaterkraan valt relatief mee in de kosten. Vaak heeft men geen geen warmwaterleiding van de CV naar de keuken lopen. Hiervoor is een boiler nodig. In dit geval is een kokenwaterkraan een goed alternatief. Zeker prijstechnisch. Ook in energieverbruik is de kokendwaterkraan een goede optie. Het water wordt namelijk op kooktemperatuur bewaart en hoeft dus niet iedere keer opnieuw opgewarmd te worden. Daarnaast kun je de boiler vaak uitzetten als je de kokendwaterkraan lange tijd niet gebruikt, bijvoorbeeld wanneer je op vakantie bent!

kokendwaterkraan

Veilig

Het hebben van een kokendwaterkraan kan misschien gevaarlijk klinken wanneer je kleine kinderen hebt, echter is het juist veel veiliger! Op een kokendwaterkraan zit namelijk een kinderslot zodat je nooit per ongeluk de kokende kraan aan kunt zetten. Een pan op het vuur is daarmee een stuk gevaarlijker voor kinderen. 

Beter in besparen = duurzaam!

Ten slotte is een kokendwaterkraan preciezer in de hoeveelheid water die je nodig hebt. Je hebt nooit te veel water en verspilt daarom weinig. Daarnaast verspil je ook geen gas of elektriciteit met het koken van te veel water!

De kokendwaterkranen van Keukensale

Wil je meer informatie over onze kokendwaterkranen? Onze keukenexperts denken met je mee. Maak online een afspraak in één van onze 30 showrooms in Nederland.

Wij zijn jouw specialist omtrent keukens en keuken apparatuur. Heb je jouw ideale keuken al in gedachten? Vraag dan in één van onze keuken showrooms om een gratis 3D ontwerp. Deze maken wij graag voor je. Zo kun je met eigen ogen zien hoe jouw keuken er in werkelijkheid uit komt te zien.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.