Wij geven je enkele tips om tijd in de keuken te bespar

U bevindt zich nu hierHomeKeuken informatie5 Handige tips om tijd te besparen in de keuken!

5 Handige tips om tijd te besparen in de keuken!

We besteden steeds meer tijd in de keuken. Maar heb jij niet altijd even vaak zin of tijd om in de keuken te staan? Wij geven je graag enkele tips om het koken leuker en makkelijker te maken, en waarmee je een hoop tijd bespaart. Zo zijn er een aantal keukenapparatuur waarmee je het koken al een stuk makkelijker maakt! 

1. Keuken apparatuur

Keuken apparatuur is onmisbaar, wat heb je immers aan een keuken als je geen fornuis, afwasmachine, koelkast of afzuigkap hebt? De inbouwapparatuur is de laatste jaren erg in opmars gekomen. Inbouwapparatuur is high-tech en is ingebouwd in de keuken zodat er niets uitsteekt of in de weg staat, super handig dus! Maar kijk bij het aanschaffen van nieuwe keukenproducten ook naar de functies die deze hebben. Zo heb je tegenwoordig ovens die een zelfreiniging functie hebben. Dit scheelt jou achteraf een lange schoonmaak klus. Wil je meer informatie over deze slimme keukenapparatuur? Je vindt het hier!

tijd besparen

2. Kies voor een kokend waterkraan

Zeker voor theeleuten is dit een idee! Maar wil je in de keuken ook extra tijd besparen tijdens het koken? Dan is een kokend waterkraan eigenlijk onmisbaar. Zo kan je de pan meteen vullen met kokend water, ideaal! Een waterkoker is niet meer nodig, hiermee heb je dus ook meer ruimte op je keukenblad! Bekijk deze prachtige Selsius kokend waterkraan eens! Wil je liever een de kokend waterkraan aparte van jouw tapkraan? Dit is mogelijk met de quooker kranen.

3. Kook groenten samen

Kook je aardappelen/rijst/pasta en de groenten in 1 pan. Dit scheelt achteraf een pan om af te wassen en je verbruikt ook nog eens minder water. Het is dus niet alleen super makkelijk maar ook efficiënt! Check van tevoren wel de verschillende bereidingstijden, om ervoor te zorgen dat het eten niet te gaar wordt.

4. Gebruik een oven

Een oven is perfect om jouw eten voor te bereiden, zeker geen overbodige luxe! Met een ovengerecht kan jij tussendoor andere klussen in huis oppakken. Er zijn verschillende soorten ovens met verschillende functies. Maar wil je echt gezond koken, dan raden wij het aan om te kiezen voor een stoomoven! Hiermee heb je de functionaliteiten van een conventionele oven, maar kan je er ook voor kiezen om je eten te stomen, dit verbeterd zeker de kwaliteit van jouw eten. Wil je meer weten over een stoomoven? Lees dan ons blog.

tijd besparen

5. Zorg voor een opgeruimde keuken

Dit is misschien vanzelfsprekend, maar probeer je keuken zo schoon mogelijk te houden. Probeer na of tijdens het koken de spullen alvast in de vaatwasser te stoppen. En zorg ervoor dat jouw keuken goed geordend is. Ruim de overvolle keukenkasten op, verplaats de keukenapparaten die je niet vaak gebruikt naar een andere ruimte om meer ruimte in de keukenkasten te creëren. Wil je meer tips over het efficiënt inrichten van jouw keukenkasten? Lees dan ons blog!

Keukenadvies bij Keukensale

Heb jij advies nodig bij het kiezen van jouwe nieuwe keuken(apparatuur) of meer informatie over tijd besparen in de keukenMaak online een afspraak! Wij helpen je graag op afstand, of download ons gratis inspiratiemagazine, om thuis alvast wat inspiratie op te doen.

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque á € 500,-!

InspiratiemagazineInspiratiemagazine
Vestiging

U vindt in ons magazine de laatste trends op het gebied van keukens en een handig stappenplan om te komen tot uw droomkeuken. Met het assortiment van Keukensale, kunt u een complete keuken inrichten met een uitgebreide keuze aan keukenproducten. Al deze keuken producten zijn naar eigen luxe en comfort aan te vullen met het assortiment aan keuken accessoires.