Welke keukenapparatuur kies jij?

Tips!

Keukenapparatuur is onmisbaar in jouw keuken. Zo gebruik je bijna dagelijks je fornuis, magnetron en afzuigkap. Toch blijft de keuze voor keukenapparatuur altijd lastig. Hieronder bespreken wij enige keukenapparatuur, zodat je gemakkelijker een keuze kunt maken.

Afzuigsystemen

Een belangrijke ontwikkeling op het gebied van keukenapparatuur is het geïntegreerde afzuigsysteem. De afzuigkap hangt niet meer vol in het zicht, maar is subtiel weggewerkt in het werkblad. Een geïntegreerd afzuigsysteem is haast onzichtbaar, zeer functioneel en erg stijlvol in een strakke keuken.

Daarnaast kan je natuurlijk ook juist kiezen voor een opvallende afzuigkap of schouwkap. Je kan de afzuigkap dé eyecatcher binnen jouw keuken laten zijn, door voor een specifieke kleur of vorm te kiezen. Let hierbij op het verschil tussen de wand- en eilandmodellen; een wandmodel afzuigkap wordt aan de muur bevestigd, terwijl een eilandmodel afzuigkap boven een kookeiland wordt geplaatst.

Kookplaten

Als je een kookplaat aanschaft, kan je kiezen voor een gaskookplaat. Deze zijn gemakkelijk te bedienen, goedkoop en je hoeft geen speciale pannen te kopen.

 

Je kan ook kiezen voor een inductiekookplaat. Bij inductie kook je niet op vuur, maar wordt er gebruik gemaakt van een magnetisch veld. De kookplaat verhit de pan, zonder dat de plaat heet wordt. Hierdoor wordt koken een stuk veiliger en energiezuiniger. Als je kiest voor inductie, heb je wel speciale inductiepannen nodig.

Keukenkranen

Op het gebied van keukenkranen zijn er veel ontwikkelingen gaande. Zo komt er niet enkel meer warm of koud water uit de keukenkraan. Je kan kiezen voor een kraan waar direct kokendheet water uit komt, of zelfs voor een kraan die bruisend water geeft!

Bekijk ons assortiment aan keukenkranen.

Keukensale

Voor alle keukenapparatuur ben je bij Keukensale aan het goede adres. Kom eens langs bij één van onze keuken showrooms door heel Nederland, of neem contact met ons op. Voor inspiratie kan je altijd ons gratis inspiratiemagazine downloaden.