Toont alle 3 resultaten

 • AEG Wijnkoelkast 45cm rvs

  AEG
  KWK884520M

  Mail / bel voor de laagste prijs

 • AEG Wijnkoelkast 45cm zwart

  AEG
  KWK884520B

  Mail / bel voor de laagste prijs

 • Frilec wijnkoeler

  Frilec
  KSBERLIN143GCWK

   999,-

De ideale temperatuur met wijnklimaatkasten

Iedere wijn heeft een eigen bewaartemperatuur. Dat geldt natuurlijk vooral voor rode en witte wijn. Kies daarom voor wijnklimaatkasten waarbij je twee verschillende temperatuurzones kunt instellen. De temperatuurrange zit tussen de 5 en 20 °C. De meest ideale bewaartemperatuur is voor de meeste soorten wijn 12 °C, maar je kunt dit dus persoonlijk instellen. Let er bij de plaatsing van de wijnklimaatkasten op dat de omgevingstemperatuur niet onder de 10 °C en niet boven de 38 °C uitkomt. Het is dus niet aan te raden om de wijnklimaatkasten in een garage te zetten waar geen verwarming aanwezig is. De meeste wijnkoelkasten hebben een glazen deur van getint of helder glas. Hierdoor heb je een mooi zicht op je wijnvoorraad. Kies bij Keukensale een wijnkast in de grootte die het beste bij jou past. Je hebt exemplaren waarin je bijvoorbeeld 40 flessen kwijt kunt, maar ook 110 flessen.

Van alle gemakken voorzien

De wijnklimaatkasten zijn voorzien van een bedieningspaneel met aanraaktoetsen. Hier kun je gemakkelijk de temperatuur op regelen van de verschillende temperatuurzones. Ook is de deur voorzien van speciaal glas zodat er geen uv-straling doorheen komt. Behalve de temperatuur is natuurlijk ook licht van invloed op het al dan niet versnellen van het rijpingsproces van de wijn. Daarnaast kies je voor een deur die voorzien is van trillingsdemping zodat de wijn ongestoord kan liggen, ook als je een andere fles uit de wijnklimaatkast pakt. Wil je ‘s avonds een fles uitzoeken dan kun je de LED-verlichting inschakelen. Omdat dit maar van korte duur is, heeft het geen invloed op de flessen wijn die in de wijnkoelkast liggen. Wil je het klimaat in je wijnkoelkast op ieder moment van de dag in de gaten kunnen houden, kies dan voor een uitvoering met een app voor je smartphone.

Een wijnkoelkast in je keuken

Geef je keuken een luxe uitstraling en plaats een wijnklimaatkast in je keuken. Zeker als je plannen hebt om een nieuwe keuken te installeren, is dit hét moment om hierover na te denken. Wil je de wijnklimaatkast inbouwen in het keukenblok? Dat is uiteraard mogelijk. Je zet deze dan vaak op de plaats waar anders een keukenkastje zou komen. Of misschien kun je bij het ontwerp van je nieuwe keuken een extra hoek aan het aanrechtblad maken en daar ruimte reserveren voor de wijnkoelkast. Een andere optie is om te kijken voor losstaande wijnklimaatkasten. Deze zet je bijvoorbeeld in de hoek tegenover de keukenkastjes. Zo heb je altijd je wijn op de juiste temperatuur, maar hoef je geen concessies te doen op het gebied van opbergruimte en werkruimte in je keuken. Kies zowel bij het inbouwen als bij de losstaande voor een tafelmodel of voor een manshoge wijnkoelkast.

Een stijlvolle keuken

In het gratis magazine van Keukensale kun je inspiratie opdoen als je op zoek bent naar een nieuwe keuken. Je ziet bij de verschillende opstellingen hoe je een keuken in kunt delen. Niet alleen de kleuren en materialen van de keukenkastjes en wand- en vloertegels zijn hierbij belangrijk. Ook de keukenapparatuur moet natuurlijk perfect in je nieuwe keuken passen. Stem de verschillende apparatuur op elkaar af. Kijk daarbij niet alleen naar de functie van het apparaat, zoals bijvoorbeeld of je op gas of elektrisch wilt koken. Ook de bedieningspanelen moeten natuurlijk met elkaar overeenkomen. Dat geldt ook voor de stijl van de wijnklimaatkasten. Heb je een moderne keuken met veel zwarte elementen, kies dan voor wijnklimaatkasten in het zwart. Heb je een landelijke keuken met natuurlijke, houten accenten, kies dan voor wijnklimaatkasten met een deur van helder glas, waarbij je de houten lades kunt zien waar de wijnflessen op liggen.

Vind je wijnklimaatkast bij Keukensale

Kom naar de showroom om het aanbod van wijnklimaatkasten van Keukensale te bekijken. Kies vervolgens uit het assortiment van de verschillende modellen wijnklimaatkasten die het best bij jou passen. Of je nu op zoek bent naar een losstaand model voor in de garage of je wilt de wijnkoelkast in je nieuwe keuken inbouwen. Onze medewerkers geven je graag advies en informeren je over de verschillende mogelijkheden. Ze kunnen je ook natuurlijk helpen bij het uitzoeken van je compleet nieuwe keuken.