Toont alle 3 resultaten

 • AEG Wijnkoelkast 45cm rvs

  AEG
  KWK884520M

  Mail / bel voor de laagste prijs

 • AEG Wijnkoelkast 45cm zwart

  AEG
  KWK884520B

  Mail / bel voor de laagste prijs

 • Frilec wijnkoeler

  Frilec
  KSBERLIN143GCWK

   999,-

Wijnkasten: inbouw of vrijstaand

Wijnkasten zijn er in verschillende afmetingen. Je kunt kiezen voor een kleiner model waar bijvoorbeeld 24 of 40 flessen in kunnen. Maar je kunt ook kiezen voor grote wijnkasten. In dat geval kun je wel 300 flessen van je favoriete wijnjaar bewaren. In beide gevallen zijn er verschillende mogelijkheden. Je bouwt de wijnkasten in je keukenblok in of je kiest voor een vrijstaand exemplaar. De inbouw wijnklimaatkast kan volledig geïntegreerd worden in de opstelling van de keuken, bijvoorbeeld op ooghoogte. Of je kiest voor een model dat je direct onder het aanrechtblad plaatst. Een vrijstaande wijnkoelkast is ook mooi. Deze kun je als blikvanger in de keuken zetten. Maar het is ook mogelijk om deze ergens anders te zetten. Houd er rekening mee dat de kast wel echt vrij moet staan. Om optimaal te kunnen functioneren moet de behuizing namelijk altijd zijn warmte kwijt kunnen.

Altijd je wijn op smaak

Dankzij de technieken die in de wijnkasten zijn toegepast, hoef je je niet te beperken tot een soort wijn die je in de wijnkasten bewaard. Het is tenslotte een feit dat iedere wijnsoort een eigen bewaartemperatuur en bewaartijd kan hebben. Daarom zijn er verschillende klimaatzones in de wijnkasten. Je stelt deze eenvoudig in, op basis van de flessen die je op voorraad hebt. Het is dus gewoon mogelijk om zowel witte als rode wijn in een kast te bewaren. De temperatuur is bijvoorbeeld instelbaar van 5° tot 20°. Daarnaast wordt de luchtvochtigheid in de kast goed geregeld. Hiermee voorkom je onder andere dat de kurken onverhoopt voortijdig uitdrogen. Dankzij het koolstoffilter wordt het klimaat in de kast optimaal op peil gehouden en is er geen sprake van schimmelvorming of vervelende luchtjes. Het glas in de deur houdt de uv-straling tegen zodat het daglicht ook geen invloed heeft op de wijn.

Een luxe wijnkast

Behalve de praktische technische toepassingen zijn er ook elementen in de wijnkasten die het luxe maken. Ten eerste zijn de wijnkasten voorzien van LED-verlichting. Dit licht heeft geen invloed op de kwaliteit van de wijn, maar geeft je wel een goed zicht op de flessen die in de wijnkasten liggen. Je kunt de etiketten bovendien goed lezen op het moment dat je een passende wijn bij je etentje wilt uitkiezen. Met de aanraaktoetsen stel je eenvoudig de juiste temperaturen in. Op het digitale display lees je alle informatie af die belangrijk is voor het op dronk brengen en houden van je wijn. Doordat de wijnkasten trillingvrij zijn en een hele stille motor hebben, kun je ze ook heel goed in een open keuken plaatsen. De deurscharnieren kunnen zowel naar links als naar rechts draaien. Dit heeft als voordeel dat je ze op iedere plek in je keuken kunt plaatsen.

Ontwerp je nieuwe keuken bij Keukensale

Houd er bij het ontwerp van de keuken rekening mee dat je wijnkasten wilt inbouwen. Je moet namelijk ruimte overhouden aan de achterzijde, zodat het apparaat genoeg ventilatieruimte heeft. Maak daarom gebruik van de mogelijkheid om bij Keukensale een 3D ontwerp van je nieuwe keuken te maken. Je kunt inspiratie opdoen voor de keukenopstellingen in het gratis keukenmagazine. Je bepaalt zo of je de wijnkasten op ooghoogte inbouwt of dat je kiest voor wijnkasten die je op de hoek van je keukenblok installeert. Met een goed ontwerp heb je een duidelijk beeld van de ruimte en is de keuze eenvoudiger tussen een ingebouwde of vrijstaande wijnkoelkast. Daarnaast kun je in het ontwerp ook een goede indruk krijgen van de stijl die je keuken krijgt. En dan weet je of je bijvoorbeeld gaat kiezen voor een RVS ombouw van de wijnkasten of dat je gaat voor een zwarte uitvoering.

Vraag advies

Voor het maken van de juiste keuze uit de verschillende soorten wijnkasten kun je bij Keukensale terecht. Kom daarom naar de showroom en laat je informeren over de verschillende eigenschappen van de wijnkasten. Wil je het combineren met het installeren van een hele nieuwe keuken? Ook daarmee helpen we je graag verder. We geven je tips waar je aan moet denken bij het installeren van de verschillende keukenapparatuur. En als je de keuken niet zelf wilt plaatsen dan doen wij dat voor jou.