Enig resultaat

  • Siemens iQ500 Teppan yaki

    Siemens
    ET475FYB1E

     1.103,88

Wat is teppan yaki?

Deze vorm van maaltijdbereiding komt uit de Japanse keuken. Er wordt een ijzeren plaat gebruikt waarop het eten wordt gebakken. Het woord teppan yaki is dan ook samengesteld uit de woorden teppan, wat ‘ijzeren plaat’ betekent, en yaki, wat je kunt vertalen als ‘gebakken’. In Japan is het grillen op een ijzeren plaat een van de oudste manieren van eten bereiden. Maar de teppan yaki zoals wij die kennen is niet afkomstig uit Japan zelf. Deze moderne manier van eten grillen is namelijk bedacht door Japanners die in de Verenigde Staten wonen. Ze begonnen gebruik te maken van keukenapparatuur uit de typisch Amerikaanse hamburger restaurants. Daarna is teppan yaki overgenomen door Japanners over de hele wereld. En tegenwoordig kan ook jij je eigen teppan yaki plaat kopen bij Keukensale!

Hoe wordt de bakplaat gebruikt?

In de gezellige teppan yaki restaurants staat de hete plaat in het midden van een tafel en zitten de gasten rondom de kok. Deze bereidt vervolgens allerlei lekkere gerechtjes op de teppan yaki die hij steeds serveert aan zijn gasten. Daarbij worden de verse gerechten zo kort mogelijk gebakken. Op de gloeiend hete plaat schroeit de kok ze razendsnel dicht. Daardoor behouden de gerechten hun smaak en kleur optimaal. Het show element is belangrijk. De koks in de restaurants zijn dan ook enorm handig met hun messen en vermaken de gasten met hun kunsten.

Zelf koken met een teppan yaki

Gerechten van de teppan yaki zijn gezond en bijzonder smakelijk. Bovendien is koken op een teppan yaki heel gemakkelijk. Zet de bakplaat midden op tafel en laat elke tafelgenoot de eigen hapjes klaarmaken. Het lijkt een beetje op gourmetten. Maar het verschil is dat de teppan yaki geen ribbels heeft en uit een grote bakplaat bestaat. Je gebruikt dus geen pannetjes zoals bij het gourmetten. Natuurlijk werk je met Oosterse smaken. Kies bijvoorbeeld voor lekkere knapperige groenten en smakelijke vis. Het vlees en de vis snijd je vooraf in kleine stukjes. Je kunt deze stukjes eerst marineren of na het bakken in Oosterse sauzen dippen. Verdeel alle ingrediënten over kleine bakjes die je onder handbereik van de gasten zet. Geef de tafelgenoten houten spatels om hun zelfbereide hapjes van de bakplaat te halen. De maaltijd wordt natuurlijk in stijl met houten stokjes gegeten!

Teppan yaki bakplaten bij Keukensale

Bij Keukensale bieden we diverse soorten en modellen teppan yaki bakplaten aan. Natuurlijk allemaal van A-kwaliteit en gegarandeerd voor de laagste prijs. Je kunt onder andere kiezen uit platen van roestvrij staal, chroom, emaille. Elk van deze materialen heeft zijn eigen voor- en nadelen. Onze keukenspecialisten zullen je graag adviseren welk type plaat het beste bij je wensen past. Voordat je een teppan yaki plaat kiest, is het goed om te bedenken met hoeveel mensen je deze gaat gebruiken. Want als je meer gasten aan tafel hebt zitten, zal het kookoppervlak ook groter moeten zijn. Want er moet natuurlijk wel genoeg plaats voor iedereen zijn. Wil je met vier tot zes personen eten, reken dan op een bakplaat van 25 x 35 centimeter of 25 x 40 centimeter. Tot slot is het goed om stil te staan bij het gewenste vermogen van de bakplaat. Gemiddeld zit je met een plaat van 1500 – 2500 watt goed.

Bijzonderheden

Als je regelmatig grotere groepen ontvangt is het zeker de moeite waard om te investeren in een grotere teppan yaki. Er zijn zelfs modellen waarop je voor tien personen eten kunt bereiden. Houd daarbij wel rekening met de ruimte die zo’n plaat in je keuken inneemt. Kies bij voorkeur voor een bakplaat met een traploos regelbare thermostaat. Houd je van gemak, dan is een model met een kantelbare plaat handig. Want daarmee kun je na afloop het overgebleven vet snel en eenvoudig afvoeren. Er zijn ook bakplaten die je 180° kunt draaien. Dat verhoogt het gebruiksgemak van de tafelgenoten. Overweeg ook of je teppan yaki voorzien moet zijn van een lekbak om kookvocht en vet in op te vangen. Bespaar niet op isolerende handgrepen voor de veiligheid. Ook antislip voetjes van rubber dragen bij aan veilig bakplezier.

Deskundig advies

Voor deskundig advies over onze teppan yaki bakplaten kun je terecht bij een van de Keukensale showrooms. Onze keukenspecialisten staan je graag te woord en kunnen je alle bijzonderheden van de teppan yaki laten zien. Natuurlijk kun je bij Keukensale ook terecht voor een complete keuken in elke denkbare uitvoering. We adviseren je graag bij het ontwerp van je droomkeuken. Je kunt ook ons gratis magazine aanvragen voor eindeloos veel keukeninspiratie!