Toont alle 7 resultaten

 • AEG Keramisch kookplaat

  AEG
  IAE84845XB

  Mail / bel voor de laagste prijs

 • AEG Keramische kookplaat

  AEG
  HK854870FB

  Mail / bel voor de laagste prijs

 • AEG Keramische kookplaat

  AEG
  HK634060XB

  Mail / bel voor de laagste prijs

 • AEG Keramische kookplaat

  AEG
  IAE84851FB

  Mail / bel voor de laagste prijs

 • AEG Keramische kookplaat

  AEG
  HC452021EB

  Mail / bel voor de laagste prijs

 • Exquisit kookplaat

  Exquisit
  KSEKC625

   279,-

 • Keukensale - lobsie-armen-wijd

  Waarom Keukensale?

  • Duitse topkwaliteit
  • Gegarandeerd voor de laagste prijs
  • Deskundig advies
 • Exquisit kookplaat

  Exquisit
  KSEKC301-3

   219,-

Wat is een keramische kookplaat?

Een keramische kookplaat is herkenbaar aan de zwarte glasplaat waar de warmtezones onder liggen. Op het eerste gezicht vertoont de keramische kookplaat veel overeenkomsten met bijvoorbeeld een inductie kookplaat. Maar toch is er een verschil. Bij de keramische kookplaat is er echt sprake van een opwarmingsproces door de elektriciteit. Bij inductie wordt de warmte door magneten geleid. Hierbij is het nadeel dat als je pannen daar niet geschikt voor zijn, de warmte de pannen niet bereikt. Bij keramisch koken heb je dat probleem niet. De kookzone wordt individueel verwarmd en iedere soort pan kun je gebruiken voor het bereiden van een heerlijke maaltijd. Je kunt aan het verlichten van de kookzone precies zien waar je de pan neer kunt zetten. Daarnaast heb je voor zowel grote als kleine pannen passende kookzones. Op die manier gaat er geen onnodige warmte verloren als je bijvoorbeeld een ei kookt in een klein pannetje.

Een passende kookplaat in je keuken

De meeste keukens zijn ingericht op een standaard keramische kookplaat van zestig centimeter breed. Dit is natuurlijk een prima maat, zeker als je een bestaande kookplaat wilt vervangen door een keramische kookplaat. Maar als je plannen hebt om een nieuwe keuken te plaatsen, kijk dan eens naar het ontwerp van je keuken. Stem daar de ideale afmeting van je keramische kookplaat op af. Deze hoeft namelijk niet alleen vierkant te zijn. Je kunt ook kiezen uit een rechthoekig model. Zeker als je een kleiner aanrechtblok hebt en je hebt geen behoefte aan een uitgebreid aantal kookzones, is dat een goede oplossing. Dankzij de techniek achter de kookplaat zijn er veel opties, voor ieder soort keuken. In plaats van vier aparte kookzones bestaan er ook versies met twee kookzones. Deze kookzones kun je zo instellen dat je de grootte afstemt op de pan die je gebruikt. Dat bespaart elektriciteit en ruimte. Ben je je nog aan het oriënteren op de indeling van jouw nieuwe keuken? We helpen je graag een eindje op weg, op onze inspiratiepagina ontdek je jouw ideale keukenindeling.

Van alle gemakken voorzien

De warmte van de kookzones op de keramische kookplaat kan op verschillende manieren ingesteld worden. Sommige modellen hebben een draaiknop. Andere zijn voorzien van een tiptoets met een slider om de warmte te regelen. Wat je ook kiest, je kunt de warmte in veel verschillende standen regelen. Om te voorkomen dat de warmtezones per ongeluk aangezet worden, zonder dat er gekookt wordt, kun je het bedieningspaneel op een kinderslot zetten. Tijdens het koken zie je ook of de warmtebron van de keramische kookplaat nog heet is dankzij de restwarmte-indicator. Kies je voor een variabele kookzone, dan heb je de mogelijkheid om een grotere pan zoals een braadslee neer te zetten. Tot slot stel je per kookzone een kooktijd in waarbij de kookzone automatisch uitschakelt als de tijd verstreken is. Het oppervlak van de keramische kookplaat is eenvoudig schoon te maken met een zachte doek.

Kies je nieuwe keramische kookplaat bij Keukensale

Bij het ontwerp van je nieuwe keuken denk je natuurlijk alvast na over de kookplaat die je wilt hebben. Kies je voor een keramische kookplaat? Kijk dan in het gratis magazine van Keukensale naar de verschillende maten. De keramische kookplaat is eenvoudig in het keukenblad te installeren, maar je moet natuurlijk wel weten op welke plaats het moet komen. Heb je plannen om een kookeiland in je keuken te plaatsen, kijk dan eens naar een keramische kookplaat met ingebouwde afzuiging. Deze zit mooi in de kookplaat verwerkt en schuift tijdens het gebruik omhoog om de kooklucht op een snelle manier af te voeren. Uiteraard kun je deze kookplaat ook in het aanrechtblad langs de keukenmuur plaatsen. Zeker als je ervoor kiest geen bovenkastjes op te hangen, dan kun je op deze manier ook vermijden dat je een afzuigkap moet ophangen.

Bekijk het assortiment in de showroom

Kom naar de showroom om het uitgebreide assortiment van de keramische kookplaat bij Keukensale te bekijken. Onze medewerkers adviseren je graag, ook als je vragen hebt over de installatie. Je kunt bijvoorbeeld vragen hebben over de aansluiting van de keramische kookplaat en welke aanpassingen daarvoor nodig zijn in de keuken. Ook als je de aankoop van de nieuwe kookplaat wilt combineren met de installatie van een nieuwe keuken kun je bij ons terecht. Keukensale kan desgewenst de installatie van de hele keuken voor je uitvoeren.