Toont alle 12 resultaten

 • Exquisit kookplaat

  Exquisit
  KSEMS602-2

   179,-

 • Siemens ET645HF17E iQ300 Elektrische kookplaat 60 cm standard design

  Siemens
  ET645HF17E

   360,81

 • Siemens iQ100 Elektrische kookplaat 60 cm standard design

  Siemens
  ET645CEA1E

   327,35

 • Siemens iQ300 Elektrische kookplaat 60 cm standard design

  Siemens
  EA645GN17

   313,96

 • Siemens iQ300 Elektrische kookplaat 70 cm

  Siemens
  ET775FGP1E

   675,45

 • Zanussi Elektrische Kookplaat

  Zanussi
  ZES3921IBA

   270,-

 • Keukensale - lobsie-armen-wijd

  Waarom Keukensale?

  • Duitse topkwaliteit
  • Gegarandeerd voor de laagste prijs
  • Deskundig advies
 • Zanussi Elektrische Kookplaat

  Zanussi
  ZEV8757FBA

   431,-

 • Zanussi Elektrische Kookplaat

  Zanussi
  Zanussi_Elektrische_Kookplaat

   284,-

 • Zanussi Elektrische Kookplaat

  Zanussi
  ZEV6341XBA

   345,-

 • Zanussi Elektrische Kookplaat

  Zanussi
  ZEE6942FXS

   172,-

 • Zanussi Elektrische Kookplaat

  Zanussi
  ZEE3922IXA

   184,-

 • Zanussi Elektrische Kookplaat

  Zanussi
  ZEV6340XBA

   314,-

 • Keukensale - lobsie-inclschaduw

  Je Nieuwe Droomkeuken

  Tegen een vast maandbedrag!

  • Vaste maandtermijnen gedurende de gehele contractperiode
  • Het rentepercentage staat vast voor de gehele contractperiode
  • Alles in één keer geregeld bij uw Keukensale specialist

   

Het verschil tussen een elektrische kookplaat en een gaskookplaat

Voor een gaskookplaat heb je een gasaansluiting nodig. Dat is vaak geen probleem omdat de meeste Nederlandse huishoudens een gasaansluiting hebben. Maar met de transitie naar een duurzamer huishouden zal dat in de toekomst steeds vaker niet het geval zijn. Als je al gekozen hebt voor zonnepanelen waarmee je de kosten van je elektriciteitsverbruik kunt verlagen, is het aantrekkelijk om een elektrische kookplaat in je keuken te installeren. Een elektrische kookplaat plaats je gemakkelijk in de keuken. Je hoeft immers geen rekening te houden met de plaats van de gasleiding. Een stopcontact is meestal wel in de buurt. Behalve de praktische zaken zijn er natuurlijk nog andere verschillen. Een gaskookplaat heeft bijvoorbeeld opstaande pitten en rekken waar je de pannen op plaatst. Het is over het algemeen wat lastiger schoon te houden. Bij de platen voor het elektrisch koken heb je vaak te maken met een glad oppervlak.

Diverse soorten elektrische kookplaten

De elektrische kookplaat bestaat uit verschillende modellen. Zo is er een kookplaat waar de kookzones bovenop de plaat liggen. Deze kookzones worden heet en dat kun je zien doordat ze rood worden. Deze elektrische kookplaten hebben vaak een draaiknopbediening en zijn een vereenvoudigde versie van de andere kookplaten. Wil je meerdere functies dan kies je voor een keramische kookplaat. Ook deze kun je krijgen met een draaiknop om de temperatuur in te stellen. Het verschil is echter dat de kookzones onder de plaat zitten. Dit zorgt ervoor dat het oppervlak van de kookplaat eenvoudig schoon te maken is. De zones warmen geleidelijk op en koelen ook weer langzaam af. Van de drie vormen van elektrisch koken is de inductie kookplaat de meest zuinige. Opwarming van de kookzones gaat via magnetische velden. Dat proces is sneller dan bij de twee andere kookplaten. Je pannen moeten deze magnetische velden wel kunnen geleiden.

De functies van een elektrische kookplaat

Zowel de keramische als de inductie kookplaat hebben veel met elkaar gemeen. Zeker als je kijkt naar functies die elk van deze elektrische kookplaten heeft. Het maakt het koken eenvoudiger en bovendien ook veilig. De elektrische kookplaat heeft namelijk een kinderbeveiliging. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat de plaat ongezien aangezet kan worden. De kookplaten zien er ook mooi uit. De zwarte plaat past heel goed in een moderne keuken. De elektrische kookplaat is voorzien van aanraaktoetsen en je kunt de kooktemperatuur op verschillende standen moeiteloos instellen. Maak gebruik van de stopfunctie als je het kookproces tijdelijk even moet onderbreken, maar de pan wel warm wilt houden. Met de timer kun je instellen hoe lang de zone opgewarmd moet worden. Of je leest aan de hand van de restwarmte-indicator af hoelang de zone nog warm blijft. Daardoor kun je inschatten of je de zone uit kunt zetten.

Een passende kookplaat in je keuken

De verschillende types elektrische kookplaat passen in ieder soort keuken. Ook als je bijvoorbeeld een kookeiland hebt. Met een elektrische kookplaat waar een ingebouwde afzuiging in zit, hoef je geen aparte afzuigkap midden in de keuken te installeren. Je kunt bij Keukensale kiezen uit verschillende modellen elektrische kookplaten. De standaard afmetingen passen natuurlijk in iedere keuken. Je kunt ook kiezen voor een model dat niet standaard vier kookzones heeft, maar bijvoorbeeld vijf of zes kookzones. Iedere kookzone heeft een eigen maat, voor de verschillende grootte van pannen. Dus ook een pan van 21 centimeter past op dit soort kookplaten. Hou bij het ontwerp van je nieuwe keuken rekening met de afmeting die jouw voorkeur heeft. Het is niet alleen belangrijk dat het in het aanrechtblad past. Je moet hier natuurlijk ook de afmeting van de afzuigkap op afstemmen. Kijk voor de verschillende mogelijkheden in ons gratis magazine.

Kom naar de showroom van Keukensale

Vergelijk zelf de verschillende soorten en modellen van de elektrische kookplaat in het assortiment van Keukensale. Kom naar de showroom en maak daar je keuze. Onze medewerkers helpen je graag als je vragen hebt over welke soort elektrische kookplaat het beste in jouw keuken past. Je kunt niet alleen terecht als je vragen hebt over het inbouwen van de nieuwe kookplaat in je bestaande keuken. Ook als je een complete keuken wilt uitzoeken ben je bij Keukensale aan het juiste adres.