Toont alle 5 resultaten

 • Siemens iQ300, Gaskookplaat 60 cm, rvs

  Siemens
  EB6B5PB60N

   267,91

 • Siemens iQ500, Gaskookplaat 60 cm, rvs

  Siemens
  EC6A5PC90N

   427,76

 • Siemens iQ500, Gaskookplaat 75 cm

  Siemens
  EP7A6QC20N

   641,98

 • Siemens iQ500, Gaskookplaat 75 cm, rvs

  Siemens
  EC7A5SC90N

   575,03

 • Siemes iQ700, Domino gaskookplaat 30 cm

  Siemens
  ER3A6BD70N

   541,57

Keuze uit fornuizen

Wat is een fornuis? Fornuizen combineren een kookplaat en een oven in een apparaat. Je hebt inbouwfornuizen die je netjes in je keuken ontwerp kunt integreren. Maar er zijn ook losse fornuizen. De losse fornuizen mogen in de huidige trendy keukens echte blikvangers zijn. Dus geef ze gerust een prominente plaats in je moderne keuken.

Gas, elektrisch of inductie?

Je hebt de keuze uit een fornuis met een gaskookplaat, een elektrische kookplaat of een inductie kookplaat.

Gaskookplaat

De gaskookplaat is de meest traditionele uitvoering. De pitten worden aangestoken met een automatisch ontstekingsmechanisme. Je kunt de vlamhoogte traploos verstellen. Voordeel van de gaskookplaat is dat deze een lange levensduur heeft. Een nadeel is dat de pitten van fornuizen met gaskookplaat het nodige onderhoud vragen. Als je ze niet goed schoon houdt branden de etensresten in het metaal waardoor je pitten verkleuren.

Elektrische kookplaat

De elektrische kookplaat verhit je eten sneller en efficiënter dan een gaskookplaat. Houd er wel rekening mee dat een elektrische kookplaat een speciale 440 volt aansluiting vereist. Laat daarom fornuizen met een elektrische kookplaat altijd installeren door een erkend elektricien, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Koken met een elektrische kookplaat vereist wat handigheid. Deze kookplaten blijven namelijk lang heet, dus je kunt enige tijd voor het einde van de bereidingstijd dit type fornuizen al uitschakelen.

Inductie kookplaat

Fornuizen met een inductie kookplaat worden steeds populairder. En dat is niet voor niets! De inductie kookplaat werkt namelijk snel, efficiënt en energiezuinig. Deze fornuizen zijn dan ook populair bij de klanten van Keukensale. Maar houd er wel rekening mee dat een inductie kookplaat met zorg behandeld moet worden. Een harde klap met een pan kan een scheur in de glazen plaat geven. En een gescheurde kookplaat levert je het risico van kortsluiting door lekkend kookvocht.

En welk type oven?

Heb je een keuze gemaakt uit de fornuizen met verschillende typen kookplaten? Dan is de volgende keuze welke soort oven je het liefst wil. Kies je voor een gasoven of voor een elektrische oven? Beide ovens hebben hun eigen voor- en nadelen. Fornuizen met gasovens zijn bijvoorbeeld zuiniger in het gebruik. Maar elektrische ovens zijn gemakkelijker te installeren. Zeker wanneer je kiest voor een elektrische kookplaat of een inductie kookplaat, is een elektrische oven aan te bevelen. Je hoeft dan namelijk geen gasleiding meer aan te leggen naar je fornuis.

Extra’s en opties

Fornuizen zijn verkrijgbaar in breedtes van 60 centimeter en 90 centimeter. Fornuizen van 60 centimeter hebben in de regel 4 pitten. Desgewenst kun je kiezen voor een exemplaar met een wokbrander in het midden. Fornuizen van 90 centimeter breed kunnen tot 5 tot 6 kookpitten hebben. Daarbij kun je kiezen voor een wokbrander of een grillplaat in het midden.

De ovens van onze fornuizen hebben verschillende bakfuncties. Zo kun je kiezen uit een of meer combinaties van conventioneel, grill, hete lucht, ontdooien en 3D. Een oven met een 3D programma biedt je de mogelijkheid om op 3 niveaus uiteenlopende gerechten tegelijk te bereiden. Op ieder niveau heeft de bakplaat zijn eigen hete luchtstroom. Daardoor worden alledrie gerechten gelijkmatig bereid. Er zijn diverse ovens met een zelfreinigend systeem. Zoals bijvoorbeeld het Steamshine reinigingssysteem. Hierbij wordt de oven met stoom eenvoudig schoongemaakt. Lees op onze blogpagina meer tips voor het schoonmaken van je keukenapparatuur.

Advies op maat

Kun je geen keuze maken uit de vele opties? Maak dan gerust een afspraak bij een van onze Keukensale showrooms voor een oriënterend gesprek. Je kunt ook gewoon binnenlopen zonder afspraak. Onze keukenspecialisten staan voor je klaar en geven je graag deskundig advies. Laat je uitgebreid voorlichten onder het genot van een kop koffie. Zo weet je zeker dat je een overwogen keuze uit onze vele fornuizen kunt maken. Kijk ook eens rond in onze showroom en bewonder de diverse trendy showkeukens. Je kunt bij Keukensale namelijk ook terecht voor een complete keuken op maat! Wil je weten hoe een nieuwe keuken in je eigen huis zou staan? Dan maken we voor jou graag een realistisch 3D ontwerp zodat je met een VR bril in je gedroomde keukenontwerp kunt rondkijken.

Inspiratie magazine

Voor meer inspiratie op het gebied van fornuizen en keukens kun je ons gratis digitale magazine bestellen. Dit gratis magazine staat boordevol stijlvolle keukenontwerpen en inspirerende mood boards.